Početna strana > Osnovne namirnice

Ananas suvi

Cena: 683.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Samo u maloprodaji
Šifra: 3401001
Robna marka: Roba na merenje
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Ananas suvi

•za one koji žele da znaju više:
Suvo voće sadrži važne minerale i vitamine i pruža pomoć u stresnim danima. S obzirom na to da gotovo ne sadrži masti, a bogato je biljnim vlaknima i šećerima, to je prvoklasna namirnica, a najbolje ju je jesti za doručak, kada će pomoći varenje, ili kao zakusku.  Uvek bi trebalo imati pri ruci suvo voće, jer ono sadrži sastojke koji imaju vitalan značaj za organizam - mineral protiv stresa magnezijum, mineral kalcijum, B vitamine za jake nerve i oligo-element gvožđe za vitalnost. Suvo voće podstiče varenje i cirkulaciju u predelu glave zbog intenzivnog žvakanja, a možete ga i sitno iseckati i dodati u jogurt ili musli za doručak, jer će dati veliku snagu organizmu i mozgu.

Da bi se dobio kilogram suvog voća, potrebno je nekoliko kilograma svežeg, tako da je količina svih hranljivih sastojaka - belančevina, vlakana, vitamina i mineralnih soli - u suvom stanju koncentrisana. To je i razlog što je to hiperkalorična hrana, koja se preporučuje posebno zimi, da bismo obezbedili dodatnu energiju za borbu protiv hladnoće. Ovaj izvor energije vrlo brzo stiže u krvotok, odnosno, brzo deluje, pa se suvo voće posebno preporučije sportistima posle treninga.
 
Naši stari znali su za pozitivne osobine sušenog voća, jer običaj njegovog jedenja, naročito oko Božića i Nove godine, datira od davnina. Današnji nutricionisti, međutim, preporučuju da se suvo voće jede tokom cele godine, jer ga više ne treba smatrati luksuzom i bolje je da oni s povišenim holesterolom koriste kao grickalicu nego hranu bogatu mastima. Zahvaljujući tome što je siromašno vodom, suvo voće može dugo da se čuva, pa zaista nema razloga da se jede samo zimi. Voće se, inače, može sušiti prirodno, na suncu, u posebnim “pećima” za te svrhe ili, u kućnim uslovima, u rerni.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.