Početna strana > Organski proizvodi

Baby king cerealije od pet žitarica (organski proizvod) 200 gr

Cena: 325.00 rsd
Šifra: 0209003
Robna marka: Flory
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 200 gr

Baby King pet žitarica (organski proizvod). Za bebe od 6. meseci. Bez šećera. Potpuno prirodno. Lako svarljivo.

zemlja porekla: Srbija

• sastojci:

Organsko pirinčano brašno (15%), organsko kukuruzno brašno (20%), organsko pšenično brašno (25%), organsko raženo brašno (20%), organsko ječmeno brašno (20%), vitamin B1 (tijaminhidrohlorid).

Pakovano u zaštitnoj atmosferi. Proizvedeno u organizaciji koja primenjuje HACCP-sistem bezbednosti proizvoda. Proizvod po nutritivnim vrednostima, adekvatan je i za ishranu starijih osoba. Sadrži gluten!

• energetski sastav i hranljive vrednosti:
Porcija (33g suvog praha): energija 517.4 kJ, 123.8 kcal, 2.54 g proteina, 28.05 gr ugljenih hidrata, 0.17 masti od čega zasićene masne kiseline 0.03, dijetetska vlakna 0.36 gr, mineralne materije - natrijum 1.65 mg, vitamin B1 0.17 mg (21% DPV).
Navedene vrednosti mogu odstupati u zavisnosti od sastava prirodnih sirovina.

• svojstva:
Baby king je visoko kvalitetna i lako svarljiva hrana za bebe, koja se može koristiti od 6. meseca starosti. Potpuno prirodni i strogo laboratorijski kontrolisani sastojci koji se koriste, obezbeđuju vašoj bebi sve neophodne supstance i energiju za pravilan i zdrav rast. Preporučuje se 1 do 2 obroka dnevno, zavisno od uzrasta i apetita odojčeta.

Dojenje treba nastaviti i posle navršenih 6 meseci do kraja druge godine starosti deteta. Uz majčino mleko postepeno treba uvoditi namirnice koje se uobičajeno koriste u porodičnoj ishrani. Uvođenje pojedinih namirnica u ishranu odojčeta starijeg od 6 meseci treba da preporuči zdravstveni radnik koji je kvalifikovan da se brine o zdravlju odojčeta i malog deteta i koji je nezavistan od proizvođača hrane za odojčad i malu decu.

Šta je to ,,organic''?
Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje koji je zakonski regulisan i zove se organska proizvodnja.
Organski proizvedena hrana je bez ostataka pesticida, teških metala,veštačkih aditiva, konzervanasa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa. Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi nas svojim ukusom, mirisom i bojom podsećaju na „davno zaboravljene ukuse namirnica sa sela“. Naročito se ističe značaj u ishrani dece.
Zdravo zemljište — zdrava biljka — zdravi ljudi!

• način pripreme:
Za pripremu obroka koristiti čiste sudove, predhodno prokuvane u ključaloj vodi. Uvek pripremati količinu samo za jedan obrok. Originalno pakovanje predviđeno za 6 do 7 obroka. Način čuvanja: originalno pakovanje čuvati
na hladnom i suvom mestu (ne u frižideru). Otvorenu kesicu zatvoriti, vratiti u kutiju i čuvati pod istim uslovima. Nakon otvaranja iskoristiti proizvod u roku od tri nedelje.

Proizvod se može spremiti sa majčinim mlekom, adaptiranim mlekom,  biljnim mlekom, čajem ili sokom.
Prokuvati 170ml tečnosti i ohladiti na oko 50ºC.
Odmeriti 4 supene kašike (33g) instant praha i dodati malo pripremljene tečnosti.
Razmutiti, dodati ostatak tečnosti i dobro promešati dok se ne dobije homogena kaša.

• za one koji žele da znaju više:
Domaći proizvođač, domaće sirovine: Flory iz Kruševca za proizvodnju Baby King hrane za bebe koristi žitarice domaćeg organskog proizvođača Josipa Mamužića iz sela Ljutova.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.