Sastojci

  • 1 kašika gija ili ulja,
  • 2 kašike brašna (integralno, piričano, ječmeno, kukuruzno, brašno od amaranta),
  • 1 čaša vode ili bademovog mleka,
  • začini,
  • so,
  • miso,
  • šoju sos,
  • malo muskatnog oraščića.
Prepare Time
Zagrejte ulje u šerpici, Umešajte brašno i minut, dva mešajte na laganoj vatri. Sklonite sa vatre i mešajući, dodajte vodu ili mleko badema. Mešajte dok ne postane sasvim glatko. Stavite šerpicu ponovo na laganu vatru, začinite. Neprestano mešajte na pojačanoj vatri dok se ne zgusne (nemojte da sos vri).

Napomena:
Možete i izostaviti masnoću: samo na suvo propržite brašno i razmutite ga zatim sa malo tečnosti, a zatim dodajte ostatak tečnosti i ostatak recepta ostaje isti.
Ukoliko koristite neko od bezglutenskih brašna onda će ovaj recept biti pogodan i za osobe koje pate od celijakije.

Potrebne sastojke možete kupiti u našoj internet prodavnici:
Gi - prečišćeni puter 240 gr
Razna brašna
Onozaki mugi miso BIO 200 gr
Šoju soja sos Mitoku BIO 200 ml
Muškatni oraščić i rende
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.