Sastojci

Prepare Time

Bademov bešamel sos možete koristiti u pripremi lazanja, kao preliv za kuvano povrće... uostalom upotrebite maštu, ona je uvek najbolji začin.


•sastav:
1 kašika gija ili ulja, 2 kašike brašna (integralno, piričano, ječmeno, kukuruzno, brašno od amaranta), 1 čaša vode ili bademovog mleka, začini, so, miso, šoju sos, malo muskatnog oraščića.

način pripreme:
Zagrejte ulje u šerpici, umešajte brašno i minut, dva mešajte na laganoj vatri. Sklonite sa vatre i mešajući, dodajte vodu ili mleko badema. Mešajte dok ne postane sasvim glatko. Stavite šerpicu ponovo na laganu vatru, začinite. Neprestano mešajte na pojačanoj vatri dok se ne zgusne (nemojte da sos vri).

napomena:
Možete i izostaviti masnoću: samo na suvo propržite brašno i razmutite ga zatim sa malo tečnosti, a zatim dodajte ostatak tečnosti i ostatak recepta ostaje isti.
Ukoliko koristite neko od bezglutenskih brašna onda će ovaj recept biti pogodan i za osobe koje pate od celijakije.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.