Sastojci

  • 150 gr tef brašna
  • 130 gr integralnog pšeničnog brašna
  • 3/4 kašičice praška za pecivo
  • 3/4 kašičice soli
  • 120 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 120 ml hladnog mleka dva veća slatka krompira - batata (umesto batata možete koristiti mešavinu krompira i šargarepe) iseckana na kockice
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • 2 velika crvena luka naseckana na tanke režnjeve
  • morska so
  • 1 kašika balzamskog sirćeta
  • 5 čenjeva belog luka sitno naseckanog
  • 1 veza blitve ili spanaća krupno naseckanih
  • 150 gr feta sira
  • aleva paprika
  • 3 jaja
Prepare Time od 15 do 30 minuta

Bademov bešamel sos možete koristiti u pripremi lazanja, kao preliv za kuvano povrće... uostalom upotrebite maštu, ona je uvek najbolji začin. Ukoliko koristite neko od bezglutenskih brašna onda će ovaj recept biti pogodan i za osobe koje pate od celijakije.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.