Početna strana > Čajevi i zdravi napici

Bela imela (Visci albi herba conc.) 80 gr

Cena: 170.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1524027
Robna marka: IPLB Dr Josif Pančić
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Koristi se za snižavanje povišenog krvnog pritiska, kod reume i kao pomoćno sredstvo u terapiji tumora.

•svojstva:
Preporučuje protiv histeričnih napada, a daje se u obliku raznih preparata, sama ili ulazi u sastav drugih lekova.
Imela reguliše krvni pritisak (sadrži sastojke koji regulišu krvni pritisak; kao i glog, imela sniženi krvni pritisak povišuje, a povišen snižava).  Premoreno srce se odmara i prestaju sve nuspojave kod poremećenog pritiska (valunzi, zujanje u ušima, vrtoglavica, smetnje sa vidom). Pomaže kod ateroskleroze. 
Pospešuje rad čitavog limfnog sistema u organizmu te zato pomaže razmenu materija u njemu. Deluje preventivno kod skleroze i moždanog udara. Čisti krv.
Kod poremećaja hormonalnog sistema takode je vrlo efikasna.
Bolesnici sa hroničnim poremećajem metabolizma trebalo bi da uzimaju čaj od imele svakodnevno u toku šest meseci.
Ako hladan čaj ušmrcemo u nos, zaustavlja se krvarenje nosa.

način pripreme:
Jednu kafenu kašiku imele uveče preliti šoljom (200ml) hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji preko noći. Ujutru čaj procediti. Ovu količinu čaja popiti u toku dana na gutljaje bez šećera. Imelu treba uzimati kratko vreme, sa prekidima.

•za one koji žele da znaju više:
Sinonimi: amelje, veska, visk, višće, lepak, mela, melina, melje, omela, omelj, himela, hmelina, hrastova imela.
Opis biljke: Imela je mali, vrlo razgranat i uvek zelen grm visine do 1 m. Stabljika je zeleno-žućkasta, drvenasta, obla i dihotomski se grana. Listovi su debeli, kožasti, zeleno-žućkasti, sedeći, po rubovima celi i imaju 3-5 nerava. Imela ima odvojene muške i ženske cvetove. Plod je bela, okrugla, sočna, prozirna bobica puna lepljive mase. Cveta od marta do maja, a plod donosi od avgusta do novembra. Utvrđeno je da hemijski sastav i lekovitost zavise i od drveta domaćina na kome imela živi. Kao polu parazit živi na raznom belogoričnom i crnogoričnom drveću.
Plod imele je otrovan dok su drška i list lekoviti. Od početka oktobra do kraja decembra beru se i suše listovi i tanje drške. Sledeći period branja je od marta do aprila (u ostalim mesecima biljka nema lekovito svojstvo).
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.