Početna strana > Začini i pikantni dodaci > Začini

Bosiljak 10 gr

Cena: 27.00 rsd
Šifra: 3832056
Robna marka: Herbico
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 10 gr

Mleveni list bosiljka.

zemlja porekla sirovine: Srbija

• svojstva:
Primena je bosiljka je veoma razgranata: akne, anksioznost, astma, bolesti bešike i mokraćnih puteva, bolesti jetre, bolovi u mišićima,   bronhitis, glavobolja, gnojni čirevi, grčevi u želudcu, grčevi u mišićima, depresija, dijareja, ekcem, zatvor, zaustavlja belo pranje,  istegnuća, kod mladih majki pospešuje stvaranje mleka, lečenje upale bubrega, menstrualni problemi, migrena, može se koristiti kao dijuretik, nervoza, nesanica, otvorene rane (obloge), poboljšava loše raspoloženje, prevencija bolesti organa za varenje, prehlade i grip, problemi sa kožnim bolestima (obloge), problemi sa mokrenjem, protiv noćnog mokrenja, problemi sa cirkulacijom, razne infekcija, sinuzitis (inhalacija), smanjen apetit, sprečavanje bubrežnih bolesti, stres, tuberkuloza, ublažava melanholiju, upale želuca i creva, umirenje živaca, hronični umor.

• način primene:
Bosiljak se koristi za salate, supe, jela od povrća (naročito paradajza), za ribu, meso, marinade, sosove i prelive. Kao začin bosiljak, osim što daje ukus jelu, poboljšava varenje teške hrane i čuva hranu od kvarenja. Preporučuje se kao dodatak jelima od krompira, kukuruza, karfiola i plavog patlidžana.
 


 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.