Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani > Razni lekoviti dodaci ishrani

Brahmi kapsule (60 kapsula)

Cena: 1482.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1410005
Robna marka: Goodcare Pharma
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 60 kapsula po 600 mmg

Brahmi kapsule - dodatak ishrani za održavanje zdravlja centralnog nervnog sistema.

zemlja porekla: Indija

• sastojci:

Prah cele biljke brahmi (Bacopa monnieri) 500 mg.
Sama kapsula se sastoji od hidroksi metil propil celuloze.

svojstva:
Brahmi pozitivno deluje na pamćenje, koncentraciju, jasnoću duha, dugovečnost, duševni mir, usklađenost rada moždanih polulopti, kapilarnu cirkulaciju u mozgu.
Brahmi smanjuje anksioznost, nemir, depresiju, senilnost, stres, tupost, nesanicu, rizik od moždanog udara, nervne i psihijatrijske probleme, toksične posledice narkotika, alkohola, nikotina i drugih nervnih toksina.

način primene i doziranje:
Po jednu kapsulu uzeti sa malo vode, posle doručka  i pre spavanja.

važne napomene:
Dozvoljena dnevna doza ne sme se prekoračiti. Ove tablete nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Držati van domašaja dece. Trudnice, žene koje doje, deca mlađa od 12 godina, osobe koje koriste lekove ili su preosetljive na bilo koji od sastojaka trebalo bi da se pre upotrebe Brahmi kapsula posavetuju sa svojim lekarom.
Neželjeni efekti/interakcije: moguće gastrointestinalne tegobe, fenelzin, inhibitori acetilholin esteraze.

za one koji žele da znaju više:
Bacopa monnieri u ajur-vedskoj medicini
Brahmi se u Indiji koristi od nezapamćenih vremena i spada u najvažnija sredstva za podmlađivanje u ajur-vedi. To je najvažnija biljka za jačanje i ishranu nervnih i moždanih ćelija. Brahmi poboljšava inteligenciju i pamćenje, produžava život, usporava starenje i daje snagu starijim osobama. Jača imuni sistem i poboljšava rad nadbubrežne žlezde. Istovremeno, brahmi odlično čisti krv pa se zato uspešno primenjuje kod kožnih bolesti kao što su sifilis, lepra, psorijaza, ekcem…
Zahvaljujući gorkom ukusu i hladećem delovanju odlična je kod svih tipova groznice, uključujući i malarijsku. Istovremeno, brahmi uravnotežava, smiruje živce. Ovo je verovatno najsatvičnija biljka (satva – vrlina) i veoma pomaže razvoju svesti. Jogiji na Himalajima rado jedu njeno lišće jer omogućava dublja iskustva u meditaciji. Ona budi temenu čakru i usklađuje rad leve i desne moždane polulopte.
Bacopa monnieri je višegodišnja puzavica koja uspeva po močvarama i vlažnim i toplim baruštinama Indije, Nepala, Šri Lanke, Kine, Tajvana, Vijetnama, Havaja, Floride i južnih država SAD.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.