Početna strana > Osnovne namirnice

Brašno od prosa (bez glutena) 500 gr

Cena: 108.00 rsd
Šifra: 0413006
Robna marka: Hemija commerce
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 500 gr

Brašno od prosa (bez glutena).

zemlja porekla: Srbija

• svojstva:
Bogato je gvožđem, fosforom, vitaminima A i B, biljnim vlaknima, mahnezijumom, kalijumom.
Belančevine prosa sadrže važne aminokiseline: arginin, lizin, histidin, tirozin, cistin, triptofan. 

Proso sadrži približno isti procenat belančevina kao i pšenica.

Povećava baznost organizma, a smanjuje njegovu kiselost. Na ovaj način sprečava rast i razvoj bakterija. Fungicid je.

Ojačava bubrege, slezinu i pankreas.Pomaže kod prevencije pobačaja.Proso je bogato vitaminom B, posebno nijacinom, B17, B6, folnom kiselinom, kalcijumom, gvožđem, natrijumom, magnezijumom i cinkom. Proso ne sadrži gluten. Ima visok procenat aminokiselina.

Ljudima koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom  ne preporučuje se velika konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze.

Smanjuje rast bakterija u ustima. Najbolja žitarica protiv prekomernog rasta kandide  (Candida albicans).  Dobro je za dijareju (tostirati proso pre kuvanja), protiv povraćanja (supa od prosa), za probleme sa varenjem i dijabet. Da bi se sprečila jutarnja mučnina idealna je supa od prosa.Nije preporučljiv kod onih koji imaju loše varenje koje se manifestuje konstantnim vodenim stolicama.

Ovaj proizvod poseduje ELISA sertifikat.


•za one koji žele da znaju više:
Ukoliko želite da pročitate odgovore na najčešća pitanja o celijakiji kliknite ovde.

• o proizvođaču:
Hemija Commerce d.o.o. je porodična je firma, osnovana 2001. godine. Osnovna delatnost Hemija Commerc-a je proizvodnja i distribucija mlinskih i drugih proizvoda od žitarica. Proizvodnja je bazirana na preradi alternativnih vrsta žitarica kao što su heljda, proso, pirinač, ovas, ječam, spelta, beli kukuruz itd. Osnovna ideja je razvoj proizvodnje bezglutenskih i organskih proizvoda. Sedište firme je u Novom Sadu, a u sastavu firme je i poslovna jedinica u selu Jazak, nadomak Vrdnika. Kvalitet proizvoda se kontroliše na Tehnološkom fakultetu (FINS) u Novom Sadu.
Kvalitetno uzgojene i osušene žitarice kao i mlevenje brašna na mlinovima na kamen omogućavaju izvlačenje najpozitivnijih svojstava iz zrna i vrhunski kvalitet proizvoda firme Hemija commerce.

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.