Početna strana > Osnovne namirnice

Brezin šećer 150 gr

Cena: 299.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 3501000
Robna marka: Beyond
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 150 gr

Brezin šećer je potpuno prirodni zaslađivač koji nudi alternativu za one koji ne žele da se odreknu radosti života, ali vode računa o uravnoteženoj ishrani članova svoje porodice. Brezin šećer ima veoma nizak glikemijski indeks, 7-13 pa je pogodan i za ishranu dijabetičara.

• svojstva:
Za razliku od mnogih drugih zaslađivača koji se koriste kao zamena za šećer, brezin šećer se ponaša i rastvara poput običnog šećera i može u potpunosti zameniti njegov ukus.

Brezin šećer je po svom sadržaju 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer se dobija izdvajanjem iz drveta breze.

Brezin šećer ima veoma nizak glikemijski indeks, 7-13 pa je pogodan i za ishranu dijabetičara. Konzumiranje brezinog šećera u uravnoteženoj ishrani može da doprinese održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalne telesne težine. Ksilitol se polako apsorbuje i vari, pa daje osećaj sitosti.

U odnosu na šećer (saharozu) on ima manje kalorija i sadrži 40% manje energije (2,4 kcal/g)

Upotreba brezinog šećera umesto običnog šećera (saharoze) može da doprinese održanju zdravih zuba, a ukoliko se uzima posle obroka, brezin šećer može da podstakne remineralizaciju zuba.

Kreativnost: možete koristiti brezin šećer prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme napitaka.

 

Napomena: brezin šećer nije plodno tlo za gljivice, zbog čega nije pogodna osnova za peciva gde se koristi kvasac.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.