Početna strana > Čajevi i zdravi napici

Čaj od crnog sleza

Cena: 422.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Šifra: 0503002
Robna marka: Roba na merenje
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Čaj od crnog sleza.

• svojstva:
Crni slez (Malva silvestris L.) je dvogodišnja ili višegodišnja bilja iz roda slezova. Za čaj se suše cvetovi i listovi crnog sleza.
Koristi se koristi za otklanjanje probavnih smetnji i rastvaranje sluzi kao i za se za lečenje kašlja, promuklosti,  katara, bronha, promuklosti, upale ždrela, nadutosti pluća i kod katara pluća. Preporučuje se i protiv gastritisa, upale sluznice bešike, crevnog kanala, usne šupljine, otvorenih rana. U svim se slučajevima koristi samo crni slez kao čaj, dok se kod čira na želucu i crevima koristi u kombinaciji sa ječmom (tako što se se prvo skuva čorba od ječma pa tek kad se ohladi onda se u nju dodaju listići crnog sleza).  Ovakva se čorba koristi i kad se pojavi jak sekret na plućima kod bronhitisa.
 

• način primene:
Čaj : uveče se potopi u vodi  da odstoji do jutra i to piti, ne kuva se da se ne bi izgubila lekovita svojstva.  Na četvrt litre vode stavi se jedna kašičica  crnog sleza da odstoji do jutra  ujutru se zagreje i pije.

Kupke za ruke i noge – na 5l vode stavi se crni slez u istom odnosu na četvrtinu litre 1 kašičica puna odstoji do jutra a ujutru zagreje na temperaturi koju možemo da podnesemo držati u njoj ruke ili noge. Ovu vodu možemo koristiti više puta, na primer  još 2 puta. Jedno potapanje može da traje 20 minuta .

Oblozi -  natopljeni crni slez koji smo iskoristili za pripremu čaja izmešamo sa  ječmenim brašnom i malo vode napravimo kašu malo zagrejemo  stavimo na pamučnu krpu i stavimo oblogu na bolno mesto .

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.