Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani > Razni lekoviti dodaci ishrani

Čijavanapraš prah 500 gr

Cena: 1560.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1441003
Robna marka: Goodcare Pharma
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 500 gr

Čijavanapraš - ajurvedski dodatak ishrani načinjen od 52 biljke.


zemlja porekla: Indija

•lekovita svojstva:
Dobrobiti čijavanapraša:
     * Jača imuni sistem i povećava otpornost protiv bolesti.
     * Pomaže duhu i telu da se prilagode različitim klimatskim promenama i uslovima.
     * Daje energiju i vitalnost
     * Jača organizam u borbi protiv čestih prehlada i kašlja.
     * Pomaže duhu i telu da nadvladaju stres.
     * Uklanja posledice stresa, depresije, sindrom hroničnog umora.
     * Štiti telo od oksidativnih promena izazvanih slobodnim radikalima.
     * Sprečava infekcije i nazeb.
     * Pomaže da se poboljša kvalitet života kod alergijskih stanja, naročito kod astme.
     * Poboljšava probavu i rad creva.
     * Podstiče rad jetre.
     * Pomaže adaptaciji dece u teškim uslovima i rast dece koja zaostaju u razvoju.
     * Poboljšava pamćenje.
     * Smanjuje rizik pušača (rak pluća i srčane bolesti).
     * Dodatak ishrani kod zračenja i hemoterapije.

Imuni sistem i sistem za varenje: Plod amalakija je osnovni sastojak čijavanapraša. Ovaj plod je najbogatiji prirodni izvor vitamina C (30 puta više nego u pomorandži) i značajno jača imuni sistem i ubrzava proces izlečenja. Redovno uzimanje čijavanpraša jača varenje, upijanje i usvajanje hrane i uravnotežuje stomačnu kiselinu.

Srce i mozak: Ova savršena mešavina ajurvedskih biljaka deluje kao kardio-tonik i obezbeđuje nesmetan rad srca. Čijavanapraš ishranjuje moždane ćelije, poboljšava koordinaciju duha i tela i jača pamćenje. Odličan je za studente jer pomaže usvajanju gradiva i sećanju po potrebi.

Pluća, jetra, bubrezi: Čijavanapraš je pre svega rasajana za pluća i ceo respiratorni sistem. Ako se redovno uzima brzo povećava sposobnost pluća da bez zamora izdrže i veće napore (na primer, čovek se ne umara kada se penje stepenicama) i odličan je kod raznih vrsta plućnih i disajnih bolesti uključujući tuberkulozu, astmu, bronhitis, kašalj.

Pročišćava i jača krv, krepi jetru i neutrališe toksine. Pojačava tok energije na dole i olakšava tvrdu stolicu i zatvor. Iako eliminiše otpadne materije iz tela, ne opterećuje bubrege.

Ostale dobrobiti: Ova tradicionalna formula poboljšava izgled i sjaj kože, rast kose i apsorpciju kalcijuma što daje jake i snažne kosti, zube i nokte. Kao jak anti-oksidans koristi se protiv prerarnog starenja i drugih degenerativnih procesa (na primer hemoterapija ili zračenje). Poboljšava plodnost, održava normalan menstrualni ciklus i povećava mogućnost začeća. Dobar je za jačanje mišićne mase jer poboljšava sintezu proteina.

•način upotrebe:

Jednu čajnu kašičicu treba uzimati dva puta dnevno – ujutro na prazan stomak i uveče pre spavanja. Radi potpunijeg usvajanja, treba ga uzimati sa čašom tople vode.
Deca starija od 5 godina mogu da uzimaju polovinu doze, odnosno po pola kašičice dva puta dnevno. Deca od 1 – 5 godina ne bi trebalo da uzimaju više od 1/6 kašičice dnevno.
Čijavanapraš se ne preporučuje kod dijabetesa.

•za one koji žele da znaju više:

Čijavanpraš kompanije Baidijanat - riznica zdravlja, vitalnosti i dugovečnosti po receptu starom tri hiljade godina.

Jedan od osnovnih principa ajurvede je “bolje sprečiti nego lečiti”. Stub ajurvedske preventive čine specijalne biljne formule - rasajane (rasa – životni sok, ajana – ono što donosi, unosi). Prema tome, rasajana je ono što stvara savršeni životni sok (savršenu rasu). Ovi preparati se prave od naročito odabranih biljaka i pripremaju se po receptima koji su često stari više hiljada godina. Prema ajurvedi, rasajane ljudima donose dobrobiti kao što su: sprečavanje preranog starenja,dugovečnost, rast inteligencije, snage i vitalnosti.

Čijavanapraš spada u red najprodavanijih i najšire korišćenih rasajana kako u Indiji, tako i u celom svetu. Nastao je pre više od 3000 godina zahvaljujući velikom mudracu Čijavani. Prema izvornom ajurvedskom tekstu čijavanapraš je “najbolja od svih rasajana, naročito za smirivanje kašlja i astme. On hrani i jača slabe, stare, ranjene i decu u razvoju.” Korišćenjem ove rasajane “osoba stiče jak intelekt, pamćenje, telesnu lepotu, dobro zdravlje, dugovečnost, snagu čulnih organa, veliko zadovoljstvo u društvu suprotnog pola, snažan agni (vatru varenja) i ravnotežu telesnih energija.”

Proizvodnja i sastav čijavanapraša
Čijavanapraš se proizvodi po strogoj ajurvedskoj proceduri, u tri faze koje teku paralelno. Najveća ajurvedska kompanija na svetu – Baidijanat, koristi 52 biljke koje se posebnim postupkom pretvaraju u pekmez u kome značajnu ulogu imaju još i med, nerafinisani šećer od trske, gi (prečišćeni puter) i susamovo ulje. Iz ovoga se dobija slatko – ljuta pasta tamne boje izuzetnih bioloških i prehrambenih vrednosti.
Kontrola kvaliteta - Tokom proizvodnje testira se sirovi materijal (sveže trave i plodovi), testira se supstanca u toku pripreme i testira se gotov proizvod.


Informacije za potrošače
        Opipljive koristi
            Više energije
            Manja osetljivost na prehlade i kašalj
            Lakše kretanje uz stepenice
            Olakšano disanje
         Koliko dugo da koristite
            Možete ga koristiti celog života. U Indiji se koristi tokom cele godine, naročito u hladnijim oblastima.
            Značajne dobrobiti se osećaju posle 2 ili 3 meseca redovne upotrebe.
         Ko može da koristi čijavanapraš
            Bilo ko, stariji od jedne godine (ne dijabetičari).
            Ako je deci previše ljut, može se pomešati sa medom
         Koliko uzimati
            Odrasli – oko 5 do 15 grama (1 – 2 kašičice) 2 puta dnevno, sa malo tople vode.
            Deca – polovinu gornje doze
         Skladištenje
            Čuvajte na prohladnom i suvom mestu.
            Ne držite u frižideru.
            Dobro zatvorite poklopac posle upotrebe.

•za one koji žele da znaju više:
Goodcare Pharma je robna koju je slavna indijska kompanija Baidijanat  osnovala posebno za poslovanje za zapadnim tržištem. Kompanija Shree Baidyanath Ayurved Bhawan dobila je prestižno priznanje “Nagarjuna” za najbolji kvalitet ajurvedskih preparata.

Ovo veliko priznanje generalnom direktoru Baidijanata, gospodinu Shri Ram A. Sharmi, uručila je lično predsednica Indije Smt Pratibha Patil i to sedmog oktobra 2009 u Delhiju. Na ovaj način Baidijanat je potvrdio svoj primat ne samo kao najveći, već sada i kao najkvalitetniji proizvodjač ajurvedskih lekova, dodataka ishrani i sredstava za higijenu.

Od 2005 godine i naši klijenti su imali priliku da se uvere u kvalitet dodataka ishrani iz Baidijanata, a neke od njihovih komentara i ocena možete naći i na ovom sajtu, u rubrici komentari.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.