Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani

Cilantro X (50 tableta)

Cena: 2670.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1410135
Robna marka: Max Medica
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 50 tableta

Cilantro X - tablete na bazi lista korijandera. Namenjene su detoksikaciji organizma.

• svojstva:
Cilantro-x tablete su formulisane na bazi ekstrakta lista korijandera i namenjene su detoksikaciji organizma. Korijander vezuje atome toksina i teških metala, i pospešuje njihovu eliminaciju iz tela.

Preporučuje se primena Cilantro-x tableta:

    za detoksikaciju organizma
    pušačima
    kao pomoć kod urinarnih infekcija
    za bolju funkciju organa za varenje
    kod pomoć kod crevnih infekcija
    dijabetičarima
    kao afrodizijak
    kod nesanice

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka koja se već dugo koristi kao začin, a zbog svog bogatog sastava (sadrži proteine, vitamine A, B i C, organske kiseline), primenjuje se i u tradicionalnoj medicini u terapiji oboljenja organa za varenje i kao prirodni antihelmintik (kod crevnih infekcija izazvanih parazitima). Korijander pomaže pravilno varenje, ublažava nadutost i eliminiše gasove. Koristi se i u terapiji urinarnih infekcija, jer deluje kao biljni antibiotik, antioksidans i diuretik, koji eliminiše toksine i teške metale iz organizma. Tradicionalno se primenjuje i kod nesanice, i kao afrodizijak.

Korijander stimuliše funkciju pankreasa i izlučivanje insulina, pa ga mogu koristiti i dijabetičari. Pomaže pravilan rad endokrinog sistema, reguliše nivo holesterola i eliminiše višak tečnosti kod otoka, pa se se koristi kod reumatskih i bubrežnih tegoba. Može da smiri upalu i ublaži bol u mišićima.

Korijander deluje kao prirodni:

    antihelmintik (protiv crevnih parazita)
    antibiotik
    antioksidans
    digestiv (poboljšava varanje hrane)
    diuretik
    afrodizijak

Aktivni principi i njihov mehanizam delovanja:

Korijander:

    - Vezuje atome toksina i teških metala, i pospešuje njihovu eliminaciju iz organizma.

    - Etarska ulja stimulišu lučenje enzima i želudačnog soka, pomažu pravilno varenje, ublažavaju nadutost i eliminišu gasove.

    - Linolna kiselina, kao esencijalna masna kiselina, pomaže pravilnoj funkciji ćelija i organa, i pozitivno utiče na krvni pritisak, nivo lipida u krvi, imuni sistem, upalne procese koji se javljaju usled infekcije.

    - Kao prirodni antibiotik i antihelmintik, pomaže kod crevnih infekcija uzrokovanih bakterijama ili parazitima.

    - Usled svog antibiotskog, antioksidativnog i diuretskog delovanja, pomaže u terapiji urinarnih infekcija.

    - Smanjuje otoke koji se javljaju kao posledica reumatoidnog artritisa.

    - Stimuliše funkciju pankreasa i izlučivanje insulina.

Korijander – prirodni antihelmintik, antifungicid i antibiotik

Fitoterapija može biti vrlo značajna alternativa u terapiji parazitskih infekcija gastrointestinalnog trakta. Jedna od sprovedenih kliničkih studija upoređivala je efikasnost Niclosamida i ekstrakta korijandera, u terapiji gastrointestinalne infekcije, izazvane pantljičarom Hymenolepis nana (poznatijom kao „Mala dečiji pantljičara“), in vivo i in vitro. In vivo studija je pokazala da je Niclosamid imao 100% terapijski efekat nakon 11 dana, dok su određene doze ekstrakta korijandera, 100% efekat imale nakon 15 od terapije. U in vitro studiji, Niclosamid je doveo do eradikacije pantljičare za 5min, dok je ekstrakt korijandera isti rezultat imao nakon 30min. Zaključak ove studije je bio da ekstrakt korijandera ima dobre efekte u terapiji infekcije izazvane pantljičarom Hymenolepis nana, i da se on može koristiti u tradicionalnoj terapiji parazitskih infekcija.

In vitro studija, koja je testirala antifugalnu aktivnost ulja korijandera, dokazala je da je potentan antifugalni efekat korijandera protiv gljivica Microsporum canis i Candida spp.

Kliničkom studijom ispitivano je antibakterijsko delovanje korijandera na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije. Rezultati su pokazali da korijander ispoljava bakteriostatsko delovanje na sve testirane bakterije, dok je baktericidno dejstvo ispoljio na sve bakterije izuzev Bacillus cereus i Enterococcus faecalis. Ovom studijom predočen je i potencijalno, osnovni mehanizam antibakterijskog delovanja korijandera, a to je: oštećenje membrane koje vodi do ćelijske smrti. Rezultati studije podržali su upotrebu korijandera u antibakterijskim formulacijama, u skladu sa činjenicom da ova biljka vrlo efikasno dovodi do eradikacije patogenih bakterija koje se prenose putem hrane ili su uzročnici bolničkih infekcija.

• način upotrebe:
Preporučuje se uzimanje 1 tablete dnevno.

• napomene::
Pre upotrebe pročitati priloženo uputstvo.
Ovaj proizvod nije lek i ne može se koristiti kao zamena za lek.
Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu.
Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.
Ne preporučuje se primena u slučaju preosetljivosti na neki od sastojaka proizvoda.

Proizvod je namenjen odraslim osobama. Osobe preosetljive na bilo koji od sastojaka proizvoda, trudnice i dojilje,  ne treba da koriste preparat

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.