Početna strana > Organski proizvodi > Organske lekovite biljke i začini

Cimet cejlonski

Cena: 3350.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Samo u maloprodaji
Šifra: 3806000
Robna marka: Superhrana
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Cejlonski cimet (organski proizvod).

zemlja porekla: Šri Lanka 

• svojstva:
Organski cimet u prahu je jedini pravi cimet - izuzetno je redak našem tržištu, jer je mnogo više zastupljen kineski cimet. Za razliku od  kineskog cimeta koji raste u Kini i Indonezij naš cimet dolazi direkno  sa podneblja Šri Lanke (Cejlona).

On što je najbitnije jeste da cejlonski cimet sdrži neznatne količine sustance kumarina, a kojom inače obiluje kineski cimet (do 1200 puta više od cejlonskog). Kumarin kod preteranog konzumiranje može da ošteti jetru i bubrege.

Štapići se dobijaju tako što se mlade grane režu dva do tri puta godišnje sa svakog drveta, ostavljaju se preko noći umotane u asure od kokosa da fermentišu, zatim im se guli spoljna i srednja kora. Koristi se samo unutrašnja najfinija kora koja se suši prvo u senci, a posle na suncu a zatim se oblikuje u štapiće gde se manji štapići umeću u veće i jednoliko režu.

Cimet se zbog svojih nutritivnih vrednosti ne smatra samo začinom već  superhranom

 

• način upotrebe:
Od pola do 1 kafene kašičice ( od 1 do 6 gr) u čajeve, kolače, pite sa medom.

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.