Početna strana > Osnovne namirnice

Cimet u prahu

Cena: 584.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Šifra: 3806001
Robna marka: Roba na merenje
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Cimet u prahu.

zemlja porekla: Indonezija

lekovita svojstva:
Cimet jača srce, oživljuje nerve, osvežava krv, pomaže kod slabe probave, smanjuje preteranu kiselinu i sluz u želucu, pomaže lečenju proliva, krvarenja iz materice, prejake menstruacije, protiv gihta. Pomaže dijabetičarima tipa II jer utiče na insulin i reguliše nivo šećera u krvi. Cimet zagreva telo, konzumira se uz čaj, te se tradicionalno koristi za olakšavanje prehlade i gripa.

•način primene:
Cimet ima nežnu i prijatnu aromu, ukus mu je ljuto-oštar i slatko-peckav.
Cimet služi za aromatizovanje punča, likera, vina, dodaje se u kolače, slatkiše, torte i čokolade. U Indiji je veoma omiljen i koristi se za začinjavanje svih jela od mesa i povrća.
Vino od cimeta: 30 gr usitnjene kore cimeta, ½ litre slatkog crnog vina, namakati 6 dana. Pije se mala čašica 3x dnevno pre jela.

•za one koji žele da znaju više:
Začin cimet je u stvari aromatična kora tropskog drveta Cinnamomum verum. Cimet je poreklom iz Azije, postoji nekoliko vrsta ove biljke ali se kao začinske koriste se cejlonski i cimet kajsija, poznat i kao kina-cimet.

Cimet se dobija tako što se  iseče stablo, zatim se pusti da fermentira umotan u kokosove asure, zatim se guli spoljna kora, odstrani srednja, a upotrebljava nežna unutrašnja kora, deset takvih kora uvijaju se jedna u drugu i suše se najpre u senci a zatim na suncu.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.