Početna strana > Lekoviti dodaci ishrani

Čitrokadi bati (80 tableta)

Cena: 780.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1404001
Robna marka: Goodcare Pharma
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 80 tableta po 375 mmg

Čitrokadi bati - dodatak ishrani za održavanje zdravlja sistema za varenje.

zemlja porekla: Indija

• sastojci:
Koren čitraka (Plumbago zeylanica), koren pipalija (Piper longum), soda bikarbona, kalijum bikarbonat, himalajska kamena so, braon so, crna so, morska so, koren đumbira, plod bibera, plod pipalija, plod bibera, smola asafetide (ferula asafoetida), ađmod herba (Trachyspermum roxburghianum), koren čabije (Piper chaba), sve po 25 mg vezivne amterije u tragovima (talk,  gum acaccia).

• važne napomene:

Ne sme se prekoračiti dnevna doza, nije zamena za raznovrsnu ishranu. držati van domašaja dece. Žene koje doje, deca mlađa od 12 godina, osobe koje koriste lekove ili su preosetljive na bilo koji od sastojaka trebalo bi da se pre upotrebe Brahmi kapsula posavetuju sa svojim lekarom.

Neželjena delovanja/kontraindikacije/interakcije: trudnoća, laktacija, fertilitet, antikoagulantni lekovi, poremećaji koagulacije krvi, kamen u žuči, gorušica, kontaktni dermatitis na vrhovima prstiju, oticanje usana, digestivne tegobe, glavobolje, nelagodnost, konvulzije (odnosi se na đumbir, dugi biber, asafetidu, čitrak).

za one koji žele da znaju više:
Dodaci ishrani koji se danas naširoko upotrebljavaju, često ne donose željeni učinak.
Zašto suplementi ponekad „ne deluju“?

Razlog leži pre svega u poremećenom procesu varenja i upijanja hrane kao i nedovoljnom, prekomernom ili nepotpunom izbacivanju otpadnih materija. Kada je proces varenja hrane poremećen, tada vitamini i drugi korisni sastojci hrane (i suplemenata) jednostavno „protrče“ kroz organizam bez nekog većeg pozitivnog učinka i onda se čini da oni uopšte ne deluju.
Međutim, kada je varenje hrane dovoljno snažno, isti ti suplementi mogu imati „čudotvoran“ učinak.

Ajurvedski tekstovi daju jasne smernice u pogledu pravilne ishrane. Pravilna ishrana je najbolji način da se varenje i čitav metabolizam dovedu u red. Ponekad je, međutim, prilično teško slediti te preporuke usled poslovnih obaveza, klime, životnog doba ili telesne građe itd. Zato su drevni ajurvedski mudraci osmislili naročitu kombinaciju trava i minerala za savršen rad digestivnog trakta.
Čitrokadi vati je vekovima proverena kombinacija biljno-mineralnih digestanata i podstiče lučenje želudačnih sokova i žuči, podržava upijanje svarene hrane i reguliše rad creva. Čitrokadi ojačava funkcije svih pomenutih organa, uključujući i jetru i uravnotežuje apetit.
Čitrokadi efikasno ispravlja poremećaje varenja kod ljudi koji redovno koriste masnu, konzervisanu i zamrznutu hranu kao i jake začine.
Čitrokadi pomaže kod poremećaja crevne flore (disbiosis) praćenih hroničnom diarejom, dizenterije i kod upotrebe širokog spektra antibiotika. Ne stvara zavisnost.

Šta je to ama?
Ama je opšti naziv za sve toksine koji nastaju u telu. Kada je varenje iz bilo kog razloga oslabljeno – usled stresa, pogrešnih navika u ishrani, radu, odmaranju, vremenskih prilika… hrana se ne vari u potpunosti. Jedan deo hrane koju pojedemo se svari i pretvara u korisna tkiva i energiju, drugi deo se izbaci prirodnim tokovima pražnjenja otpadaka, a određeni deo ostaje u debelom crevu i tu se nakuplja. Ovi otpaci koji se nakupljaju u debelom crevu i niti se izbacuju, niti se vare, zovu se ama. Ama je koren i uzrok svih bolesti.
Tokom vremena, ama počinje da truli u debelom crevu i stvara otrovnu i lepljivu supstancu izuzetno neprijatnog mirisa. U prvom i drugom stanju razvoja bolesti (prema ajur-vedi), količina ame nije velika i ona uglavnom ostaje u debelom crevu. U trećem stadijumu ona počinje da se preliva u krv, limfu i kapilarni sistem i tako kruži telom, tražeći slabo mesto, slabu tačku. U četvrtom stanju, ama se bukvalno prilepi za određeni organ ili tkivo (na primer holesterol za krvne sudove) i tu se dalje nakuplja sve dok ne izbije u vidu jasnih simptoma u petom stanju.
Kada je ama veoma razvijena u petom stanju bolesti, tada i zapadna, alopatska medicina priznaje da je čovek bolestan i dijagnostikuje: artritis, anginu pektoris, visok holesterol, astmu i hronični bronhitis, razne „ešerihije“ i „kandide“ itd. U šestom stanju ama već blokira razne organe, uništava tkiva i blokira rad sistema (metastaze raka u raznim delovima tela, pucanje čira na želucu i slično).
Dakle, čim se pojavi ama, čovek je već bolestan. Prisustvo ame se može primetiti kao skrama na jeziku, neprijatan zadah iz usta, stolica i urin koji neprijatno mirišu, glavobolja, nedostatak energije i loše raspoloženje itd.
Kako iskoreniti amu?
Osnovni preduslov da se ama ukloni iz sistema jeste da se ojača probavna vatra, tzv. agni. Kada je vatra varenja jaka, ona spaljuje sve toksine u crevnom sistemu i tkivima. Zbog toga se u ajur-vedi čitrokadi vati gotovo obavezno preporučuje kod različitih sistemskih i hroničnih bolesti. On pomaže da sprečimo napredovanje ame i da pojačamo vatru varenja.
Drugi način za izbacivanje ame, naročito ako je prodrla dublje u tkiva, jeste upotreba pročišćavajućih sredstava kao što su trifala čurna, trifala gugul, nim gard i drugi – zavisno od mesta koje je ama najviše napala.

Čitrokadi sastojci
Ko bi trebao da koristi čitrokadi vati?

    Svako ko redovno „doručkuje“ u pekarama, restoranima brze hrane i sličnim mestima.
    Osobe koje često koriste masnu, uljastu, prženu, sirovu, tešku i podgrevanu hranu.
    Svi koji se neredovno hrane, prejedaju, kasno večeraju.
    Osobe koje pate od zatvora i lenjih creva.
    Osobe koje pate od previše čestog pražnjenja creva, dizenterije, „stomačnog gripa„.
    Oni koji često koriste antibiotike ili pate od gasova i nadutosti.
    Osobe koje pate od različitih hroničnih bolesti čiji uzrok je nakupljanje ame: reumatoidni artritis, reuma, kostobolja, astma i hronični bronhitis, gojaznost, višak holesterola, hronični zatvor, hemoroidi, hronične prehlade i slab imunitet, otežano i bolno mokrenje itd.
    Oni koji žele da pojačaju apetit (anoreksija), treba da uzimaju po jednu tabletu pre jela.
    Oni koji žele da poboljšaju varenje i metabolizam (gojaznost), treba da ga uzimaju posle jela.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.