Sastojci

Prepare Time

•sastav:
150 gr crne čokolade, oko 100 ml pavlake za šlag ili biljne pavlake, 10 gr šećera, 5 belanaca, pečeni listići jabuka

•način pripreme:
Istopite crnu cokoladu, na pari. U manji sud sipajte pavlaku, stavite na vatru i zgrejte je do tačke ključanja. Dodajte zagrejanu pavlaku u crnu čokoladu i dobro promešajte. Trebalo bi da se smesa zgusne.
Dobro ulupajte belanca i malo pre nego što će postati sasvim čvrsta dodajte u njih, postepeno, šećer. Nastavite da mešate.
Zatim, vrlo polako dodajte belanca u čokolade, pazeći da belanca ne spadnu (pravite široke pokrete plastičnom spatulom). Sipajte mus u više malih ili jednu veliku posudu i ostavite u frižideru oko jedan sat. Poslužite ukrašenom jednom sušenom jabukom po kojoj ste posuli malo smeđeg šećera.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.