Sastojci

  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 3 mala crna luka - naseckana na sitno
  • 3 čenja belog luka - naseckana na sitno
  • jedna konzerva paradajza
  • 3 šolje povrtnog temeljca ili kocka za supu
  • 1/4 kašičice sušenog timijana
  • 1/8 kašičice ljute papričice
  • 3/4 šolje sirovih indijskih oraha, koje ste ostavili potopljene najmanje 2 sata, i koji ste potom procedili i ostavili da se osuše
  • 1/2 šolje listića svežeg bosiljka ili kašičica suvog 
  • 2 kašike balzamskog sirćeta sveže samleven biber
Prepare Time od 15 do 30 minuta

Jednostavna za pripremu, a kremasta i ukusna. Posebnu čar i ,,zaobljenost'' ukusa čorbi daju indijski orasi.


•sastojci:
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja,
3 mala crna luka - naseckana na sitno,
3 čenja belog luka - naseckana na sitno,
jedna konzerva paradajza,
3 šolje povrtnog temeljca ili kocka za supu,
1/4 kašičice sušenog timijana,
1/8 kašičice ljute papričice,
3/4 šolje sirovih indijskih oraha, koje ste ostavili potopljene najmanje 2 sata, i koji ste potom procedili i ostavili da se osuše,
1/2 šolje listića svežeg bosiljka ili kašičica suvog,
2 kašike balzamskog sirćeta,
sveže samleven biber
 


način pripreme:
Zagrejte maslinovo ulje na vatri srednje jačine. Dodajte crni i beli luk.  Pržite par minuta.
Dodajte paradajz iz konzerve, nasečen na kocke, a zatim i povrtni temeljac, timijan, ljutu papriku. Izmešajte i sačekate da lagano provri.
Kada je čorba skuvana, dodajte indijski orah, bosiljak, balzamsko sirće, sveže samleven biber.
Ukoliko želite, iz nekoliko puta, u blenderu izmiksajte supu, tako da bude glatke, kremaste strukture.
Služite toplo, sa par listova bosiljaka i malo maslinovog ulja.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.