Početna strana > Čajevi i zdravi napici

Cvet kamilice (Chamomillae flos) 50 gr

Cena: 208.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 0505096
Robna marka: IPLB Dr Josif Pančić
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 50 gr

Koristi se za ublažavanje stomačnih tegoba (grčevi, nadutost, proliv). Spolja kod zapaljenja kože i sluzokože, opekotina, ekcema, hemoroida, i za ispiranje rana.

• svojstva:
Kamilica pomaže kod nervnih poremećaja, neuralgija, razdražljivosti, nervne preosetljivosti, za umirenje, protiv nesanice, premorenosti.
Korisna je kod svih oboljenja želuca i creva (grčeva u želudcu, upale debelog creva, proliva, crevnog katara, katara želuca, nadutosti , kod viška želudačne kiseline). Pozitivno deluje pri lečenju bubrega, jetre i žuči. Blagotvorno deluje na artritis, reumatizam i druge slične probleme koštano-zglobnog sistema. Koristi se za pripremanje obloga i ispiranje kod bolesti oka i raznih kožnih bolesti. Otklanja najrazličitije vrste upala.

•način pripreme:
Supenu kašiku kamilice preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 5-10 minuta. Procediti i piti 3-4 puta dnevno po šolju čaja.

•za one koji žele da znaju više:
Sinonimi: kamomila, maternjak, kokotnjak, telenak, titrica…
Kamilica je jednogodišnja biljka sa razgranatom stabljikom visine od 20 do 50 cm. Listovi su dvostruko prstasto rascepljeni sa uskim končastim listićima. Cvetna stabljika je i na vrhu šuplja. Cvet ima bele latice, u sredini je jako žute boje, a iznutra šupalj. Ima veoma ugodan miris.
Raste na zapuštenom, neplodnom zemljištu, poljima i uz puteve. Zbog česte upotrebe u raznim oblastima sve više se gaji i kao plantažna biljka, za lek se skupljaju cvetovi i listovi.

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.