Početna strana > Osnovne namirnice > Šećer i so > Šećer i zaslađivači

Dekstroza 250 gr

Cena: 75.00 rsd
Šifra: 3507005
Robna marka: Bio una
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 250 gr

Dekstroza - grožđani šećer - odličan izvor energije za sportiste i rekreativce.

zemlja porekla: Kina

• svojstva:
Dekstroza (D-Glukoza, dekstroza monosaharid, grožđani šećer) predstavlja dobar i brz izvor energije. Drugi ugljeni hidrati se prvo moraju dovesti do oblika glukoze pre nego što ih organizam može koristiti kao izvor energije, a ova transformacija samo po sebi takođe zahteva energiju i vreme.

Dekstroza se preporučuje fizički aktivnim osobama kao jedan od najboljih prostih šećera, čiji unos brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkih napora a pospešuje i ugradnju proteina.

• način upotrebe:
Grožđani šećer se može koristiti kao zamena za običan šećer ili se može koristiti kao sa vodom kao energetski napitak.

za one koji žele da znaju više:
Naziv ,,šećer'' potiče od sanskritske reči ,,šarkara'' - slatko, a u srpski je došao preko persijskog i turskog jezika.
Šećeri se dele na monosaharide ili proste šećere (to su glukoza ili dekstroza, fruktoza i galaktoza), disaharide (saharoza, maltoza, laktoza), dekstrine ili oligosaharide i složene šećere (polisaharide) od kojih su najpoznatiji skrob i glikogen.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.