Početna strana > Osnovne namirnice > Ulje, sirće, soja sos

Devičansko bundevino ulje 250 ml

Cena: 1061.00 rsd
Šifra: 2001001
Robna marka: Granum
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 250 ml

Ovo višestruko nagrađivano devičansko bundevino ulje dobija se hladnim presovanjem zrna bundeve i to na tradicionalan način, tehnologijom i mašinama starim preko sto godina. Ovakvim postupkom obrade zadržava se visok kvalitet ulja. U ovom ulju dominiraju esencijalne masne kiseline, koje naš organizam ne može sam sintetisati. Pored ulja seme sadrži i značajnu količinu proteina, vitamina A, B1, B2, B6, C, D, E,vitamin K, minerala (fosfor i cink), kao i mnoge druge aktivne sastojke. Ovo ulje spada u grupu najkvalitetnijih, a u nutritivnom pogledu najvrednijih ulja (odmah uz konopljino i laneno), a daleko ispred suncokretovog ulja.

zemlja porekla: Srbija

• sastav:
Bundevine semenke.

• svojstva:
To su biljna ulja koja uz riblje ulje predstavljaju izvore esencijalnih n-3 masnih kiselina, koje se u savremenoj ishrani malo unose, a za koje naučni podaci ukazuju da štite organizam od infekcija, pojačavaju imunološki odgovor, deluju protektivno na srce i krvne sudove. Bundevino ulje deluje na čitav organizam, odnosno na više funkcionalnih sistema: urogenitalni, digestivni, kardiovaskularni, endokrini, nervni, koštani, mišićni, zglobove i kožu.

Spisak obolenja kod kojih lekovito dejstvo bundevinog ulja ima pozitivan uticaj je dugačak: povišeni krvni pritisak, oboljenja srca, smetnje pri mokrenju kod uvećane prostate, dijabetes, reumatizam, osteoporoza, opekotine i različita oboljenja kože...

•način pripreme:
Bundevino ulje se sve češće koristi u farmaceutskoj industriji u preparatima za negu i lečenje kože. Preporučuje se korišćenje dva puta na dan, po supena kašika (ujutru i uveče).

Bundevino ulje se primenjuje i u kulinarstvu, u vidu preliva za salate, kuvana jela od povrća, pirinča, pečurki, testa i mesa. Kao namaz na hleb umesto butera i margarina, a u pekarskoj industriji u spravljenju kolača i peciva. Izuzetno je ukusno.

•za one koji žele da znaju više:
Ovaj proizvod Suncokreta iz Hajdukova je osvajač pehara i dobitnik velike zlatne medalje i 18 medalja za kvalitet na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Dobitnik je i nagrade  Bio proizvod godine 2005.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.