Početna strana > Čajevi i zdravi napici > Čajevi > Razni čajevi

Divizma

Cena: 445.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Samo u maloprodaji
Šifra: 0505107
Robna marka: La fitta viva
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Divizma - za pripremu čajeva. Divizma se koristi kao: ekspektorans (sredstvo za iskašljavanje), antiinflamator (protiv zapaljenja), sudorifik (podstiče znojenje), antiastmatik (protiv astme), protiv hemoroida.

zemlja porekla: Srbija

• svojstva:
Divizma je dvogodišnja biljka, ima zeljasto-drvenasto stablo, visoka je od 60-150 cm, pepeljasto-sive boje. Listovi divizme su veliki, elipsasti, duguljasti, sa zupcima i mekim vlaknima sa obe strane. Cvet divizme je velik, žute boje i formira dugačak i zbijen klas. Divizma cveta dugo, od juna do oktobra meseca.
oktobar.

Aktivna supstance u divizmi su: sluzaste materije, šećeri, tanin, etarsko ulje, saponin, karotinoidi, aukubozid.

Divizma se koristi kao: ekspektorans (sredstvo za iskašljavanje), antiinflamator (protiv zapaljenja), sudorifik (podstiče znojenje), antiastmatik (protiv astme), protiv hemoroida. Divizma se koristi u slučaju bronhitisa, kijavice, astme, promuklosti, tuberkuloze, gastroenteritisa, apscesa (zagnoj), čireva, potkožnih čireva, hemoroida, promrzlina.

• način upotrebe:
1 kašičicu cvetova preliti sa 250 ml vrele vode, ostaviti da odstoji 3 minuta, procediti i piti 2-3 šolje dnevno.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.