Početna strana > Organski proizvodi > Organske žitarice, pasulj i pirinač > Organske žitarice

Divlji pirinač (organski proizvod) 500 gr

Cena: 1141.00 rsd
Šifra: 1605006
Robna marka: Beyond
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 500 gr

Divlji pirinač (organksi proizvod).

zemlja porekla: Kanada

• svojstva:
Divlji pirinač zove se još i Indijanski ili Kanadski pirinač. U pitanju je biljka iz roda Zizania i ne pripada zaista pirinčima Oryza sativa , već je ovo seme takav naziv popularno dobilo zbog svog izgleda koji podseća na pirinče. Sadrži gotovo dvostruko više proteina od smeđeg pirinča.

Divlji pirinač prirodno ne sadrži gluten, pa je dobar izbor za one koji su na bezglutenskoj ishrani. 

Pošto sadrži malu količinu šećera, mogu da ga konzumiraju i dijabetičari (naravno, umereno). Što se tiče antioksidanasa, sadrži ih gotovo 30 puta više nego beli pirinač. Pošto sadrži mnogo dijetnih vlakana, koristan je za regulaciju rada creva i dobra je pomoć sniženju holesterola u krvi. Odličan je izvor esencijalno važnih minerala kao što su fosfor, cink, kao i folata (vitamina B grupe) koji daju energiju i doprinose zdravlju kostiju. Sadrži i vitamine A, C I E, važne za opšte zdravlje i imunitet. Ono što je interesantno, porcija divljeg pirinča sadrži manje kalorije nego druge vrste pirinča, pa je odličan za razne dijete.

• hranljiva svojstva (na 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost (kcal) 357, 
Masti 1,1 g Zasićene masne kiseline 0,2 g Polinezasićene masne kiseline 0,7 g Mononezasićene masne kiseline 0,2 g  Holesterol 0 mg
Natrijum 7 mg, kalijum 427 mg, ugljeni hidrati 75 g, kalcijum 21 mg, gvožđe 2 mg, 
Vlakna 6 g
Šećer 2,5 g
Proteini 15 g
Vitamin A 19 IU , vitamin C 0 mg, vitamin D 0 IU, vitamin B6 0,4 mg, vitamin B12 0 µg, magnezijum 177 mg

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.