Početna strana > Osnovne namirnice

Đumbir u prahu

Cena: 889.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Šifra: 3807002
Robna marka: Roba na merenje
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Đumbir u prahu.

•svojstva:
Kombinacija korijandera, kumina i đumbira preporučuje se u slučajevima nadutosti. Sveži đumbir koristi se u kombinaciji sa visokoproteinskim namirnicama, kao što je meso ili mahunarke, kako bi umanjio dejstvo mokraćne kiseline koja se javlja.
Suvi ili sveži đumbir koristi se u slučaju mučnine, povraćanja, jutarnjih mučnina, menstrualnih grčeva, bronhitisa, bolova i raznih grčeva.
Sušeni đumbir važan je i za zdravlje organa donjeg dela tela: debelog creva, bubrega, reproduktivnih organa kao i nogu.
U slučaju da postoje simptomi zagrejanog organizma (po tradicionalnoj istočnjačkoj medicini) - stalni osećaj topline, averzija prema toploti, želja za rashlađivanjem, rumeno lice... ne treba koristiti đumbir.

•način primene:
Đumbir se koristi kao začin za pečurke, meso i ribu, pirinač i jela od povrća kao i za pripremu kolača i napitaka.

za one koji žele da znaju više:
Đumbir pripada istoj porodici biljaka kao i kardamom i turmerik.

Ova biljka na engleskom se zove ,ginger ' , na francuskom ,gingembre', što potiče od latinske reči ,ginginer,' koja pak potiče od grčke reči ζιγγίβερις (zingiberis), koja je nastala od reči ,singivera' na jeziku pali,  koja upućuje na dravidsko poreklo, na tamilsku reč ,inji ver' (što znači koren inđija).

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.