Sastojci

  • Dve kašike gija ili putera,
  • 200 gr šargarepe,
  • 300 gr korena celera,
  • 200 gr paškanata,
  • 250 br uljane repice,
  • prstohvat šafrana,
  • 1 čen belog luka,
  • jedna veza rukole,
  • 3 kašike pavlake,
  • biozačin,
  • 30 cl vode
Prepare Time
Oljuštite korenasto povrće. Isecite šargarepe na štapiće i kockice. Istopite puter u šerpi koja ima debelo dno. Kada je puter zgrejan (nikako nemojte da puter pregori i postane taman) dodajte šafran i promešajte. Dodajte svo povrće i propržite par minuta. Sipajte vodu i biozačin i ostavite da provri, onda smanjite vatru i neka lagano vri sve dok povrće niju skuvano, ali još uvek čvrsto. Dodajte pavlaku i kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa vatre dodaje krupno naseckanu rukolu.

•napomena:
Ukoliko nemate u svojoj kuhinji skupoceni šafran, možete umesto njega staviti pola kašičice karija, tek toliko da zažuti jelo.

Neke od sastojaka potrebnih za ovo jelo možete kupiti i u našoj internet prodavnici:
Gi - prečišćeni puter 240 gr
Sojina pavlaka za kuvanje BIO 200 ml
Crveni šafran BIO 1 gr
Vegetables mix To je to 300 gr
Začin OK 125 gr
Kari madras 100 gr
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.