Početna strana > Kozmetika i higijena

Eliksir kapi od sremuša Stara planinska riznica 100 ml

Cena: 436.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 1413020
Robna marka: Stara planinska riznica
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 100 ml

Eliksir kapi od sremuša su 100% prirodan preparat koji ima blagotvorno dejstvo na povišen krvni pritisak, smanjenje nivoa holesterola u krvi, poboljšanje cirkulacije. Deluje antioksidativno i čisti organizam.

zemlja porekla: Srbija

sastav i hranljive vrednosti:
Eliksir kapi od sremuša sadrže čist vodeno - alkoholni ekstrakt biljke sremuš, bez  konzervansa, zaslađivača i veštačkih boja.

Energetska vrednost       749,3 KJ/100g
Lipidi (%)                           0,1
Ugljeni hidrati (%)           10,5
Proteini (%)                        0,2
Alkohol (%)                      19,4

svojstva:
Sremuš sadrži etarsko ulje koje je bogato aliinom, izoaliinom i drugim jedinjenjima sa sumporom. U etarskom ulju je otkriveno oko 20 različitih sastojaka. Biljka takođe sadrži vredne mineralne soli, šećer, belančevine i masti. U mladim listovima ima 20-50mg vitamina C i oko 7% karotena. Osim u svežem stanju, sremuš se najčešće koristi kao vodeno-alkoholni ekstrakt, jer se jedino na taj način zadržavaju njegova lekovita svojstva tokom cele godine.

Dokazano dejstvo:

  • Snižavanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi
  • Snižavanje povišenog krvnog pritiska
  • Poboljšanje cirkulacije
  • Blagotvorno dejstvo na rad srca
  • Antimikrobno dejstvo (prevencija i ubrzavanje lečenja infekcija – prehlada, grip... )
  • Antioksidativno dejstvo (vezivanje slobodnih radikala i njihovo izbacivanje iz ćelija čime se usporava njihov proces starenja)
  • Čišćenje organizma od štetnih materija (produkata nastalih pod uticajem štetnih faktora- pušenje, konzumiranje alkohola, nepravilna ishrana)
  • Blagotvorno dejstvo kod arterioskleroze, gasrointestinalnih smetnji, bolesti disajnog sistema, hematoma i otvorenih rana koje teško zaceljuju.


način upotrebe:
Piti 20 kapi 3 puta dnevno, pre jela, uz čašu vode. Preparat ne bi trebalo da koriste deca do 14 godina, trudnice i osobe koje su preosetljive na neki od sastojaka.

Način čuvanja: Na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Preparat nije namenjen za dijagnozu ili terapiju bilo kakve bolesti.
Preparat ne sadrži konzervanse, zaslađivače i veštačke boje i mirise.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.