Početna strana > Osnovne namirnice

Golica sirova

Cena: 650.00 rsd
po kilogramu proizvoda
Samo u maloprodaji
Šifra: 3006001
Robna marka: Roba na merenje
Količina: Kg.
Ukucajte željenu težinu: 0.1, 0.2, 0.25...
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

Golica sirova - oljušteno bundevino seme.

• svojstva:
Golica ili semenke bundeve, sadrže dosta belančevina, ugljenih hidrata i masti, zatim vitamina B1, B2 i niacin,  minerala (najviše ima fosfora i gvožda), kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka, od celuloze i pektina do fitosterina itd.
Koštice bundeve, oguljene ili pečene odlično su sredstvo protiv crevnih parazita, plod bundeve preporučuje kao diuretik, za izbacivanje suvišne vode iz organizma, naročito kod ljudi obolelih od reume, gihta, zapaljenja bubrega ili bešike. Smatra se i da je odlična dijetalna hrana za gojazne osobe, dijabetičare (ako se tokom pripreme ne zaslađuje), kao i osobe sa oboljenjima želuca i tankog creva ili one koji pate od krvavih proliva. Seme bundeve je, takođe, lekovito i najčešće se preporučuje kao efikasno i neškodljivo sredstvo protiv dečjih glista i pantljičare.
Seme bundeve olakšava tegobe obolelih od prostate koji treba da ga jedu svakodnevno.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.