Sastojci

  • 1 kašika susamovog ulja,
  • 1 ljubičasti luk,
  • 2 čena sitno seckanog belog luka,
  • oko pola kilograma raznog naseckanog svežeg mladog povrća (možete koristiti slačicu, maslačak, rukolu, repu, brokoli, prokelj),
  • polja šolje vode,
  • 2 kašike tamari sosa
Prepare Time do 15 minuta

U proleće je naročito dobro unositi gorke namirnice, jer one pomažu čišćenje jetre i limfnog sistema. Preporučujemo vam ovo ukusno, gorko jelo koje jača krvnu sliku i odlično deluje na sistem za varenje.

•sastav:
1 kašika susamovog ulja, 1 ljubičasti luk, 2 čena sitno seckanog belog luka, oko pola kilograma raznog naseckanog svežeg mladog povrća (možete koristiti slačicu, maslačak, rukolu, repu, brokoli, prokelj), polja šolje vode, 2 kašike tamari sosa

•način pripreme:
Na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte ljubičasti i beli luk, te ih propržite, oko 1 minut, stalno mešajući. Dodajte razni zeleniš i blago izmešajte, da se smekša. Dodajte vodu i tamari soja sos. Kuvajte dok povrće ne smanji zapreminu za pola, dok ne postane mekano (oko 4 minuta).

Poslužite kao jelo uz integralnu testeninu.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.