Početna strana > Čajevi i zdravi napici

Gotu kola (25 filter kesica) 40 gr

Cena: 399.00 rsd
Šifra: 1408003
Robna marka: Rick s technology
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 40 gr (25 filter kesica)

Gotu kola (Centella Asiatica).

•svojstva:
Detoksifikacija, diuretik, bolesti kože, kod tuberkuloze, kod Alchajmerove bolesti, cirkulacija krvi u mozgu.

Tradicionalno se koristi u svrhu pročišćavanja (detoksifikacije) krvi, kao tonik (sredstvo za opšte jačanje organizma, uključujući povećanje prirodnog tonusa mišića) i kao diuretik. Opšte prihvaćeno je njeno delovanje u lečenju bolesti kože, krvi i živčanog sistema (nervnog sistema).

Na dalekom istoku se koristi(la) protiv lepre (gube) i tuberkuloze. I u homeopatiji se koristi protiv lepre i TBC - a plus protiv sifilisa, psorijaze, cervicitisa, vaginitisa i protiv plikova (engl. blisters). Farmaceutske firme na zapadu je preporučuju protiv nervnih poremećaja, reumatizma, groznice (vrućice) i za spuštanje povišenog krvnog pritiska.

Do neke mere deluje protiv umora i u tu svrhu se često kombinuje sa ženšenom. U kombinaciji sa ginkom, koji poboljšava cirkulaciju (posebno u mozgu, organu za kojeg je dokazano da u ljudskom organizmu troši najviše kiseonika i glukoze), koristi se protiv Alchajmerove bolesti i bolesti demencije (staračka senilnost, zaboravnost...) uopšteno.

Poboljšana cirkulacija krvi u mozgu osigurava bolji metabolizam (razmenu materija i energija) u mozgu pa povećava njegove performanse. Povećana je mentalna energija i jasnoća, koncentracija i memorija. Delovanjem na neurotransmitere, poboljšava se strujanje nervnih (elektrohemijskih) impulsa. Gotu kola poboljšava cirkulaciju i u mozgu i u nogama (pa nećete više imati "teške" noge, edeme, flebitis, varikozne vene i sl.), tj. u celom telu. U tom smislu, deluje slično ginku. Gotu kola povećava moć shvatanja i razumevanja, pomaže u transformaciji seksualnih fluida, pomaže pravilnom (harmoničnom, uravnoteženom) toku energije između desne i leve strane mozga.

Gotu kola se primjenjuje kod mnogih tipova rana, da bi pospešila zaceljenje i smanjila veličinu ožiljaka koji se formira nakon zarastanja.
Gotu kola se takođe koristi u terapiji gripa (influence), lupusa eritematozusa, elefantijaze, raka uterusa, bolesti jetre (kao što su ciroza i žutica, odnosno hepatitis) i atrofije mišića. Dobra je za isceljivanje lezija oka te za pojačanje rasta kose, protiv čira na želucu i bolesti grla.

Gotu kola je bez premca u revitaliziranju živaca i ćelija mozga. Takođe se koristi za jačanje imunološkog sistema, omogućujući telu bolju odbranu protiv štetnih faktora koji bi inače ugrozili ili narušili zdravlje.

Zapaženo je i njeno delovanje na nadbubrežne (adrenalne) žlezde koje se sastoje iz različitih slojeva i svaki od njih (uključujući i srž tih žlezda) luči niz hormona koji su od ogromne važnosti za sve funkcije tela. Gotu kola jača te žlezde i to je jedan od argumenata kojim bi mogli objasniti činjenicu da poboljšava izdržljivost i povećava energetski nivo kod onih koji je konzumiraju.

Isto tako, treba istaknuti da korištenje gotu kole olakšava depresivno emotivno stanje i poboljšava varenje. Gotu kola unapređuje relaksaciju i sklad - harmoniju. To što je gotu kola tonik koji jača žlezde i koji deluje psihostimulativno, ne znači da ona sadrži kofein i srodne štetne materije.

Gotu kola ne sadrži nimalo kofeina niti sličnih supstanci. Gotu kola se može uzimati sama za sebe ili u kombinaciji sa biljkama kao što su Uncaria tomentosa, Yucca, Sarsaparilla (Smilax off.), Ginseng (Eleutherococcus senticosus, Panax ginseng), Fo-Ti (Polygonum multiflorum), Saw Palmetto (seremoa repens - sabla), Licorice (Glychyrrhiza glabra/uralensis), Kelp (Laminaria, Macrocystis, Ascophyllum), Cayenne pepper (Capsicum annum/frutescens), takođe sa korenom biljke Ashwagandha (Withania somnifera), korenom biljke Stillingia sylvatica, alfalfom, te sa već spomenutim ginkom kao i sa raznim drugim biljkama.

Studente će možda najviše zanimati činjenica da gotu kola poboljšava pamćenje dok će svi pod stresom osetiti njeno antistresno delovanje.

(Tekst o delovanju biljke Gotu kole preuzet je sa sajta distributera, kompanije Rick's technology).

 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.