Sastojci

  • Sočivo,
  • bundeva,
  • maslinovo ulje,
  • kari,
  • heljda,
  • tamari sos,
  • sok od paradajza,
  • beli luk,
  • blitva.
Prepare Time
Prvo se skuva sočivo i procedi od vode u kojoj se kuvalo. Onda se velike kocke bundeve prodinstaju na maslinovom ulju s karijem. Doda se heljda i dvaput više vode. Kuva se dok ne ispari voda, na najslabijoj vatri. Doda se tamari ili so, po ukusu (bez preterivanja!) Umeša se proceđeno sočivo, dolije malo soka od paradajza ili isecka jedan paradajz, pa se kuva još 5 minuta. Doda se čen belog luka. Blitva se iscepka na komade i stavi preko vrelog jela. Poklopi se i kada blitva splasne, nakon 3-4 minuta, ODMAH se jede!

Potrebne sastojke možete kupiti i u našoj internet prodavnici:
Sočivo zeleno (organski proizvod)
Razne vrste maslinovog ulja
Kari
Tamari soja sos Mitoku 200 ml
Sok od paradajza (organski proizvod) 680 gr
Paradajzi pelati u soku od paradajza 400 gr

Zahvaljujemo stranici Zdravi recepti na ovom ukusnom receptu.
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.