Sastojci

  • 1 šolja heljde
  • 2 cela praziluka
  • 50 grama celih oraha
  • karanfilić
  • žalfija,
  • so,
  • biber
  • 1 kašika ulja
Prepare Time
Prethodno namočenu heljdu sipajte u kipuću vodu, koju ste posolili i dodali par karanfilića (karanfilić će heljdi dati posebnu aromu, a biće lakše probavljiva). Heljdu kuvajte dvadesetak minuta, dok ne omekša. U drugoj posudi zagrejte vodu i kada proključa dodajte praziluk izrezan na kolutiće. Kuvajte ga kratko, tako da ostane hrskav.

Na suvom tiganju prepržite cele orahe (važno je svo vreme ih mešati jer lako zagore). U proceđenu i dobro ohlađenu heljdu dodajte, takođe ohlađeni, praziluk i ulje. Na kraju jelo začinite solju i biberom te preprženim orasima. Dodajte i malo sušene žalfije, koja je cenjeni antiseptik. Ovo jelo se može služiti kao glavno u vreme posnih dana ili kao prilog uz neka laganija jela.

Potrebne sastojke možete pronaći kod nas:

Heljda BIO 200 gr
Karanfilić mleveni 10 gr
Ybarra ulje maslinovo 250 ml
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.