Bio Špajz


Sušena aronija (organski proizvod)

 

 • Cena: 1170.00 rsd
  Šifra: 3405006
  Marka: Stronganic
  Nema na lageru
  Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda  Sušeni plod aronije.

  zemlja porekla: Poljska

  • podaci o organskom sertifikatu:
  Ovo je organski sertifikovan proizvod. 
  Broj sertifikata: PL-EKO-01-1493
  Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system

  •  svojstva:
  Glava - poboljšava cirkulaciju krvi u krvnim žilama glave te pomaže kod glavobolje i migrene.
  Endokrine žlezde - pospešuje bolji rad štitnjače, poboljšava i reguliše izlučivanje njenih hormona, te pomaže kod bolesti štitnjače i gušavosti.
  Krv i krvne žile -  čisti krv, pospešuje cirkulaciju krvi, smanjuje previsok krvni pritisak, smanjuje količinu šećera u krvi te pomaže kod ateroskleroze, upale vena i proširenih vena.    
  Želudac- smiruje grčeve i bolove želuca, smiruje upalu sluznice želuca, te pomaže kod čira na želucu i želučane nervoze.
  Creva- smiruje grčeve i bolove creva, smiruje upalu sluznice creva i zaustavlja dijareju.
  Jetra i žuč - pospešuje bolji rad jetra i izlučivanje žuči, pomaže jetri da neutralše štetne tvari, pomaže kod bolesne i oštećene jetre, kod upale žučnog mehura i žučnih kanala, žutice, žučnog  peska i žučnih kamenaca.

  Neka od istraživanja ruskih naučnika su pokazala da aronija pospešuje izlučivanje teških metala kao i nekih radioaktivnih elemenata iz tela. Zbog preventivnog i lekovitog delovanja zrelih plodova aronije, ruski naučnici uvrstili su aroniju među lekovite biljke. Poznato je kako su nakon nuklearne katastrofe u Černobilu plodovi aronije korišteni za ublažavanje zdravstvenih tegoba ozračenih osoba.

  Zreli plodovi aronije sadrže veliko količinu biofenola, tanina, flavonoida i antocijana. Od antocijana potiče tamna boja zrelih plodova aronije, ali neki antocijani čak sadrže supstance koje, kao i flavonoidi, štite ćelije tela od oštećenja i kancerogene degeneracije.

  Zreli plodovi aronije sadrže i različite biofenole koji  dezinfikuju, pospešuju zaceljivanje rana, odstranjuju otrovne tvari iz tijela, smanjuju upale i previsok krvni pritisak, poboljšavaju elastičnost krvnih žila te sprečavaju njihovo začepljenje. Zreli plodovi sadrže i veliku količinu karotena,  koji štiti ćelije od oštećenja, oči od nastanka sive mrene, a kožu od opasnih opekotina sunca.
   
  O bogatoj vrednosti vitamina, minerala, aromatično i biološko aktivnih tvari koje ima aronija, je mnogo toga napisanoga. Skoro za pola abecede vitamina (A, C, P, grupe B-B9, B6, B2, vitamin E i betakaroteni, antocijani-boje, tanini) je u plodu aronije, zajedno sa kalijumom, kalcijumom, gvožđem, manganom, molibdenom, jodom i fosforom.

  • napomena:
  Čuvati na suvom i tamnom mestu.

   


  * Bio Špajz nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.


  © Copyright  Bio Špajz d.o.o.