Bio Špajz


Melasa (organski proizvod) 200 gr

 

 • Cena: 323.00 rsd
  Šifra: 3506012
  Marka: Cornucopia  pakovanje od 200 gr

  Melasa sirup je sporedni proizvod u proizvodnji šećera i dobija se od šećerne repe ili šećerne trske. Ovaj zaslađivač se koristi i kao zdrava zamena za šećer. Ima svojstven miris i slatkast ukus.

  zemlja porekla: Paragvaj

   

  •svojstva:
  Ovaj tamni, gusti sirup sadrži najviše šećera, oko 50% (najviše saharoze), ali i druge hranljive sastojke.

  Melasa je bogata mineralima, sadrži dosta gvožđa, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i fosfora. Sadrži i značajne količine vitamina B6, te esencijalne aminokiseline. Što se tiče kalorija, 100 grama melase ima oko 290 kalorija.

  Upotrebljava se još i u proizvodnji alkoholnih pića (ruma), kvasca i stočne hrane.

  -Očuvanje zdravlja kostiju. Pored kalcijuma i vitamina D, za očuvanje zdravlja kostiju je potrebna i određena količina magnezijuma. Melasa sadrži i kalcijum i magnezijum tako da je odlična u očuvanju kostiju, naročito u prevenciji osteoporoze kod žena u menopauzi.

  -Odlična u borbi protiv anemije jer je odličan izvor gvožđa.

  -Odličan je izvor kalijuma.

  -Sprečava pojavu sedih vlasi i opadanje kose. Prema najnovijim studijama, jedna supena kašika melase sadrži dovoljan dnevni unos bakra-važnog hemijskog elementa čiji peptidi pomažu u stvaranju novih vlasi i bujanju kose.

  •hranljiva i energetska vrednost (za 100 gr proizvoda):
  Energetska vrednost 290 kcal , masti 0 gr, holesterl 0gr, matrijum 37mg, ugljeni hidrati 75 gr od toga šećeri 55gr, vitamin B6 0.7 mg, gvožđe 4.7 mg, magnezijum 242 mg, kalijum 1464 mg.


  * Bio Špajz nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.


  © Copyright  Bio Špajz d.o.o.