Bio Špajz


Miso Tekka Mitoku 80 gr

 

 • Cena: 1029.00 rsd
  Šifra: 1523011
  Marka: Mitoku
  Nema na lageru
  Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda • pakovanje od 80 gr

  Tekka - hačo miso sa dodatkom korenastog povrća. Teka (tekka) je tradicionalni japanski proizvod za začinjavanje jela. Dobija se dugim, laganim kuvanjem hačo misoa i korenastog povrća sve dok se ne formira zrnast prah. Ovaj proces traje oko 16 sati. Teka sadrži visok nivo gvožđa i minerala. Teka daje snagu organizmu pomažući mu da izbalansira nivo kiselosti. Dobro se uklapa sa različitim vrstama pirinča i povrća.

  zemlja porekla: Japan

  sastav:
  Hačo miso, šargarepa, koren lotosa, koren čička, susamovo ulje, koren đumbira.

  • svojstva:
  Teka – hačo miso sa dodatkom korenastog povrća uspešno balansira kiselo stanje organizma. Kada unosimo dosta šećera u organizam (sokovi, poslastice, voće, belo brašno...), što se u modernoj ishrani dešava veoma često, povećava se  kiselost organizma. Ovakvo stanje pogoduje razvoju bakterije, virusa, gljivica. Prirodno stanje zdravog organizma je blaga baznost. Da bi povratilo balans naše telo ,,čupa’’ minerale iz svojih depoa, jer su minerali (magnezijum, kalcijum) ti koji imaju sposobnost da vraćaju baznost. Teka je proizvod koji organizmu omogućava da lako povrati baznost.

  napomena:
  Već dugi niz godina sarađujemo sa japanskom kompanijom Mitoku i ponosni smo što možemo da domaćem tržištu ponudimo proizvode majstorske proizvodnje kao što je Onozaki mugi miso, susamovo ulje, japanski čajevi i alge... Duboko saosećamo sa japanskim narodom koji je zadesila prirodna i nuklerna katastrofa. Nakon ovog događaja prilogodili smo način saradnje, u skladu sa novonastalim uslovima: za neke proizvode smo promenili dobavljača, neke proizvode više ne uvozimo a svi oni japanski proizvodi koje trenutno imamo u ponudi prošli su stroge japanske a zatim i domaće laboratorijske analize i u potpunosti su ispravni.

  •način pripreme:
  Pospite teku, u maloj količini, po već pripremljenom jelu.
   


  * Bio Špajz nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.


  © Copyright  Bio Špajz d.o.o.