Bio Špajz


Ekspandirani ječam sa fruktozom 140 gr

 

  • Cena: 187.00 rsd
    Šifra: 4003004
    Marka: Vitalia
    Nema na lageru
    Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda



    pakovanje od 140 gr

    Ekspandirani ječam sa fruktozom. 100% prirodan, nisko kalorični proizvod bogat dijetalnim vlaknima, B vitaminima, mineralima. Smanjuje masnoće u organizmu, pročišćava creva i pogodno je za dijabetičare.

    •lekovita svojstva:
    Ekspandirane žitarice predstavljaju zdravu dijetetsku hranu bogatu biljnim mastima, celulozom, ugljienim hidratima, vitaminima i mineralima.
    Ukoliko želite da održite vitku liniju, a pritom da ne gladujete i da budete zdravi, savetujemo Vam da umesto hleba počnete da koristite galete od ekspandiranih žitarica. Dijetna vlakna (fibres, rezidua, neskrobni polisaharidi, celuloza) žitarica su nezamenljiva u regulisanju peristaltike creva: povoljan učinak celuloze ogleda se u tome što, vezujući vodu za sebe, ona povećava zapreminu crevnog sadržaja i stvara uslove za pražnjenje crevnog trakta. Osim toga, konzumiranje celovitih žitarica i proizvoda od celovitih žitarica povoljno utiče na brzinu apsorpcije ugljenih hidrata i holesterola, preventivno deluje na nastanak različitih vrsta malignih oboljenja, a nazivaju ih i hranom za mozak.

    Osim kao veoma koristan i preporučljiv sastojak dijeta za mršavljenje, preporučuju se:
    -
    kod stomačnih i želudačnih tegoba i poremećaja organa za varenje,
    - kod različitih poremećaja metabolizma,

    - kod osoba sa povišenim holesterolom i trigliceridima,

    - u periodu rekonvalescencije.

    •za one koji žele da znaju više:
    Žitarice bi trebalo da budu zastupljene sa oko 60% u našoj ishrani, ali ne u obliku finog, belog brašna dobijenog modernim, složenim postupkom mlevenja, jer obrađene i samlevene na taj način, one gube belančevine, mineralne i aromatične materije.
    Ekspandirane žitarice se dobijaju procesom izlaganja celog zrna žita visokom pritisku u vrelim posudama, nakon ovog procesa, zadržavaju sve odlike celovitog zrna žita.

    Moć prirode skrivena u zrnu žita poznata je vekovima: žitarice su oduvek bile osnovna ljudska hrana i smatraju se prirodnim izvorom zdravlja i energije. Hleb je po prvi put napravljen u Egiptu pre 6000 godina, a istorija žitarica u ljudskoj ishrani mnogo je starija od hleba. Pšenica, raž, zob, ječam, heljda, proso, kukuruz, pirinač, sve ove biljke pripadaju grupi žitarica. Vrste žitarica koje su dokazano najduže u upotrebi kao ljudska hrana su kamut – staroegipatska pšenica, dinkel – žitarica sa tvrdom, nejestivom opnom, bez glutena, poreklom iz Azije i spelta ili biblijska žitarica.


    * Bio Špajz nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.






    © Copyright  Bio Špajz d.o.o.