Bio Špajz


Zelena magma (organski proizvod) 80 gr

 

 • Cena: 4098.00 rsd
  Šifra: 1437002
  Marka: Green foods • pakovanje od 80 grama

  Zelena Magma - dehidrirani sok lišća mladog ječma, je esencija dobijena posebnim procesom sušenja soka izdanaka ječma, tako da su sačuvani svi njegovi zdravi sastojci. Ona predstavlja celoviti dodatak ishrani koji sadrži vitamine, minerale, hlorofil, aktivne enzime, antioksidanse i aminokiseline. Blago alkalna, Zelena Magma pomaže u neutralizovanju kiselosti koja nastaje kao posledica nepravilne ishrane i stresa.
   

  podaci o organskom sertifikatu:
  Ovo je organski sertifikovan proizvod.
  Broj potvrde: P-362/13-18-08
  Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System
  Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.

  • svojstva:
  Kada koristiti Zelenu magmu?
  Jačajte zdravlje Zelenom magmom - najkvalitetnijim i najprodavanijim prirodnim dodatkom ishrani na svetu! Zelena magma je esencija zelenih izdanaka ječma koja je dobijena specijalnim postupkom tako da su sačuvani svi njeni zdravi sastojci.

  Zelena magma kao dodatak ishrani povoljno deluje kod:
  svih problema vezanih za krv (zelenu magmu zovu i ,,zelena krv")
  povišene sedimentacije
  tegoba uzrokovanih hemoterapijom
  povišenog holesterola
  dijabetesa
  srčanih tegoba
  detoksikacije
  poremećaja cirkulacije
  slabe probave

  Nastanak Zelene magme
  Zelena magma je nastala tako što je japanski farmakolog  dr Jošihide Hagivara (Yoshihide Hagiwara) odlučio da pronađe „idealnu prirodnu hranu". Ta potraga trajala je 30 godina. Eksperimentišući na više od dve stotine različitih biljaka (trave, lekovito bilje i dr.) doktor Hagivara je utvrdio je da je lišće mladog ječma „savršena hrana" i napravio je Zelenu magmu.

  Dr Hagivara je više vrsta biljaka ,,bombardovao'' različitim negativnim uticajima (otrovi, radioaktivnost...) i promatrao je koja je biljka naijzdržljivija i tako je izabrao upravo ječam. Da bi napravio prirodni preparat od ječma dr Hagivara je izabrao izdanke ječma, jer je to trnutak u razvoju biljke kada biljka sadrži maksimum lekovitih sastojaka. Zatim, dr Hagivara je razvio i posebnu tehniku sušenja soka izdanaka mladog ječma, na sobnoj temperaturi. Za svoj celokupni pronalazak Hagivara je dobio poznatu japansku nagradu za razvoj nauke i tehnologije. Više podataka o dr Hagivari, spisak međunarodnih nagrada i kratku biografiju možete pročitati klikom ovde (tekst je na engleskom jeziku).           

  Lekoviti sastojci Zelene magme                     
  Zelena magma sadrži velike količine hlorofila. Hlorofil ima istu hemijsku strukturu kao i hemoglobin u ljudskoj krvi (samo što se umesto gvožđa u centru molekula nalazi magnezijum) i zbog toga je vekovima poznat kao„zelena krv". Osim hlorofila Zelena magma sadrži i vitamine A, K i C, kao i kalcijum, gvožđe, natrijum, magnezijum i kalijum, folnu kiselinu ... 
                          
  Zelena magma ima moć da vraća vitalnost organizmu, daje energiju, podmlađuje kožu, pospešuje zdravlje na mnogo načina, jer pruža organizmu sastojke koje je nemoguće dobiti kroz današnju brzu hranu i to, što je podjednako bitno, ovi se sastojci u Zelenoj magmi nalaze u svom prirodno uravnoteženom obliku.

  Baznost i kiselost organizma
  Mnogi naučnici u svojim istraživanjima tvrde da je glavni uzrok svih poremećaja u organizmu promena pH vrednosti krvi. Zdrav organizam ima blago bazni pH krvi, a bolestan kiseo. Savremeni način života i ishrane podrazumeva unošenje previše proteina i rafinisanih šećera te dovodi do kiselosti krvi. Kiselo stanje krvi jako pogoduje razvoju bakterija, virusa i slobodnih radikala koji oštećuju ćeliju i utiču na njenu mutaciju, a time i na razvoj najtežih bolesti.

  Zelena magma ima svojstvo da neutrališe kiselost krvi tako da organizam više nije pogodna sredina za patogene procese, te u organizmu započinje proces obnavljanja i lečenja. Zelena magma pomaže nadomeštajući kalijum, čiji nedostatak ili neravnoteža sa natrijumom je uglavnom i uzročnik svih tegoba. Tako se snižava nivo holesterola, uništavaju slobodni radikali, sprečava taloženje krvnih pločica i u globalu predupređuje angina i infarkt.

  Delovanje Zelene magme
  Delotvornost zelene magme se primećuje, na opštu radost, kod bolesti kojima je zastrašeno celokupno čovečanstvo. Njeno dejstvo se sastoji u tome što pomoću enzima peroksida sprečava delovanje kanceroznih materija i time sprečava da zdrave ćelije postanu kancerogene. Delovanje kod side izuzetno je delotvorno kako pri sprečavanju virusa side tako i pri sprečavanju zaraze, podsticanjem lučenja prolaktina i hormona neophodnih za održavanje imunološkog sistema. Smanjujući nivo šećera u krvi, a ne menjajući ga kada dostigne normalnu vrednost ova esencija je preparat koji bi šećerni bolesnici trebalo redovno da koriste.

  Treba još samo pomenuti njeno delotvorno dejstvo protiv upale gušterače, bolesti jetre, kod atipičnog dermatitisa, zatim na podsticanju izlučivanja želudačnih sokova, što predstavlja rešenje za loš zadah i neugodne telesne mirise.

  Preporučuje se i kod dužeg uzimanja lekova i učestalih lečenja antibioticima.

  Istraživanjem i redovnim praćenjem opšteg stanja organizma, kroz podatke o  krvnoj slici, dokazano je da se kontinuiranim uzimanjem Zelene magme u razdoblju od 3 meseca postižu značajna poboljšanja kod: višegodišnjih (hroničnih) povišenih sedimentacija, leukocitoze, alergijskih reakcija (bronhijalna astma, polenska groznica, ekcem) i reumatskih poremećaja.


                                                                                   Rezultati istraživanja - povišena sedimentacija
   

  Prosečna početna vrednost sedimentacije testirane grupe Nakon mesec dana uzimanja Zelene magme Nakon dva meseca uzimanja Zelene magme Nakon tri meseca uzimanja Zelene magme
  44/87 38/72 28/54 18/32

   
  Rezultati istraživanja - leukociti

  Prosečna početna vrednost leukocita testirane grupe Nakon mesec dana uzimanja Zelene magme Nakon dva meseca uzimanja Zelene magme Nakon tri meseca uzimanja Zelene magme
  18,3 14,8 11,5 9,3

   
  Rezultati istraživanja kod alergijskih reakcija
   
  Prosečna početna vrednost grupe eozinofilnih ćelija Nakon mesec dana uzimanja Zelene magme Nakon dva meseca uzimanja Zelene magme Nakon tri meseca uzimanja Zelene magme
  0,09 0,08 0,06 0,04


  •način primene:
  Zelena esencija ječma se jednostavno upotrebljava rastvaranjem u mlakoj ili hladnoj vodi ili soku. Preporučena količina je 2 do 3 kašičice na dan za odrasle i 1 kašičica za decu. Uzimanje većih količina od ovih ne pravi nikakve probleme.  

  Ukoliko Vam se ne dopada ukus Zelene magme onda Zelenu magmu možete uneti u organizam i tako što ćete je posuti po salati, na primer. 


  * Bio Špajz nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.


  © Copyright  Bio Špajz d.o.o.