Početna strana > Zanimljivosti > Hladno vam je? Napici od đumbira i kuzu praha će vas zgrejati.

Hladno vam je? Napici od đumbira i kuzu praha će vas zgrejati.

Kada se naši organizmi rashlade, to je normalno, dešava se i nije samo po sebi problem. Sve što treba da učinimo jeste da pomognemo našem telu da se ponovo zgreje. Evo par recepata za napitke koji će vam u tome pomoći.

Napitak od đumbira i meda
Sušeni đumbir ili sitno seckani sveži đumbir prelijte sa toplom vodom ili toplim čajem i dodajte jednu malu kašiku meda. Ovaj napitak je aromatičan, intenzivnog prijatnog mirisa a ima snažan uticaj na sve poremećaje telesnog balansa koje izazivaju niske temperature.

Napitak od kuzu praha sa jabukovim sokom
Napitak od kuzu praha ima pregršt lekovitih svojstava (više o kuzuu možete pročitati ovde) a napitak od kuzua koji se posebno preporučuje tokom zimskih meseci priprema se tako što se kuzu prah ukuva u soku od jabuke koji je razređen sa malo vode. Ovaj napitak dubinski zagreva i opušta telo. Preporučuje se i u slučaju opstipacije.

Napitak od kuzu praha sa tamarijem
Kuzu prah skuvajte u vodi i na kraju dodajte kašičicu tamari soja sosa. Ovaj napitak preporučuje se u slučaju da ste se smrzli, nakon dugog boravka na niskim temperaturama ili ukoliko ste stalno umorni i zaboravni ili se osećate nefokusirano i rasplinuto.