Početna strana > Zanimljivosti > Proleće - stiglo!

Proleće - stiglo!

Jutros, u 6 sati i 14 minuta stiglo je proleće. Da li ste osetili njegov dolazak ili ste možda još uvek uronjeni u hladne, sive, zabrinute, refleksivne, ozbiljne zimske misli? Vreme je da se razmrdate. Vreme je da osetite da nešto novo počinje. Život ponovo počinje. Probijaju se pupoljci, spremaju se cveće i mirisi. Zima nam je pomogla davši nam vreme da se umirimo i uozbiljimo i hvala joj na tome. Sada je vreme za nešto drugo: provetrite svoje domove, obucite se u sveže boje, rastegnite se visoko i široko, rastrčite se, prodišite!


Proleće obično stiže 21. marta, ali ovo je prestupna godina, februar je imao jedan dan više, pa zato ove, 2012. godine proleće stiže 20. marta i to u 6 sati i 14 minuta. U isto vreme na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen. Proleće će trajati 92.75 dana tj. do 21. juna 2012. u 1 sat i 8 minuta.
 


Pred nama je 92 prolećna dana. Proleće je dobro vreme za detoksikaciju, post i pročišćenje organizma. Učinite nešto za sebe, kako biste bili bolji i sebi i drugima! Na našem sajtu možete pronači tekst o prolećnoj ishrani i video savete. Ipak, nakon svog tog čitanja i gledanja - izađite napolje i gledajte, dišite, dodirujte, krećite se prolećno - kao dete, kao da je sve prvi put tu pred vama i samo za vas!