Početna strana > Zanimljivosti > Udahnite sunce plućima, kožom, očima i srcem - došlo je leto!

Udahnite sunce plućima, kožom, očima i srcem - došlo je leto!

Leto je došlo noćas, u 1.09 i trajaće do 22. septembra u 16.49č, kada stiže jesen. Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća tako da Sunce u Beogradu izlazi u 4.52 sati, a zalazi u 20.28 sati (obdanica će trajati 15 sati i 36 minuta, a noć 8 sati i 24 minuta).
Na severnoj hemisferi naše planete danas počinje  zima.

 


Zima  je ove godine u našim krajevima bila duga i dosta tamna, a proleće se kolebalo i mada je već kraj juna meseca i leto je upravo došlo - imali smo veoma malo svetlih, sunčanih dana. Zato, nastojte da u mesecima koji su pred nama provedete što je više vremena moguće u prirodi, pored vode, na suncu.  Upijajte svetlost jer ste je se i vi i vaše telo sigurno uželeli nakon tako dugog perioda koji smo proveli pod oblacima, sa tmurnim jutrima i tmurnim podnevima. Naravno, birajte vreme kada ćete biti na suncu i koristite neku zaštitu.

Za vas smo pripremili iscrpan tekst o namirnicama koje će pomoći vašem telu i duhu tokom leta. Pročitajte ga kao lagani uvod u novu sezonu. Uskladite svoj ritam, način ishrane, način života sa godišnjim dobom koje je pred vama ... i uživajte u letu!