Početna strana > Zanimljivosti > Ko se boji mleka još?

Ko se boji mleka još?

I dok Srbiju potresa afera oko neispravnog kravljeg mleka, pitanje je kakva je alternativa? Alternativa je lepa i zdrava: umesto kravljeg mleka, koje je i inače, i kada je najispravnije i najsvežije (što znači ako ga pijete na selu, kod seljaka u čiju proizvodnju imate poverenja), problematična namirnica, možete u ishrani koristiti razna biljna mleka: bademovo, ovseno, pirinčano, susamovo, makovo, golicino... 

Diskusije o prevelikoj količini mesa i mlečnih proizvoda u ishrani savremenog čoveka traju već decenijama. Dva se pitanja izdvajaju. Kao prvo: osim beba da li bilo ko treba da unosi velike količine mleka, da li je baš kravlje mleko najbolji izvor kalcijuma, minerala, vitamina...? Kao drugo, gde nabaviti ispravno kravlje mleko, koje u procesu proizvodnje nije preopterećeno antibioticima, hormonima i koječim drugim?

Nezavisno od poljoprivrednih i političkih afera, možda je trenutak da se okrenemo drugačijim navikama u ishrani, da istražimo svet žitarica, mahunarki, semenki, voća i povrća! U Bio špajzovoj ponudi se nalaze gotova - u prahu i tečna biljna mleka, a na našem sajtu možete pročitati i recepte za domaća biljna mleka. Nemojte se predavati strahu ili besu već isprobajte razne ukuse, uživajte u pronalaženju dobrih namirnica, pripremi hrane i u jelu.