Početna strana > Zanimljivosti > Zlatna maka – moćan, prirodni adaptogen

Zlatna maka – moćan, prirodni adaptogen

Mnogobrojne naučne studije pokazuju da je životna snaga povezana sa sposobnošću organizma da se što bolje nosi sa stresom. Kada smo dugo pod stresom hemijske reakcije koje nastaju slabe sve naše funkcije, smanjuju neophodnu energiju i vremenom, dolazi do smanjene hormonalne funkcije organizma.
 
Karlos Noriega, peruansko-američki astronaut kaže da je već odavno dobro poznato da Zlatna maka (Lepidium Meyenii) svojim nutritivnim dejstvom veoma dobro utiče na održanje zdravstvenog balansa astronaut, koji obavljaju veoma zahtevne i stresne zadatke.  NASA (američka Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija) koristi prah korena Zlatne make kao svakodnevni dodatak ishrani za svoje astronaute što govori u prilog tome koliko je za održanje vitalnosti značajna zahvaljujući kojoj Peruanci nemaju probleme ni sa plodnošću kao ni sa svim neprijatnim hormonalnimdisbalansima kao što su menopauza, osteoporoza uvećanje prostate, problem sa tireoidnom žlezdom kao i niz drugih poremećaja. 
 
 
 
 
Upotrebom Zlatne make pored snage, vitalnosti i energije dolazi do značajnog poboljšanja periferne cirkulacije, pojačavanja vazodilatacije (širenje krvnih sudova). Ova dejstva Zlatnu maku preporučuju za tretiranje slabe erekcije kod muškaraca kao i malog broja ili slabe pokretljivost spermatozoida. Kod žena Zlatna maka se preporučuje kod svih propratnih simptoma PMS-a, policističnih jajnika, neplodnosti, menopause. Redovnom upotrebom ove biljke mogu se veoma efikasno smanjiti sve tegobe i svi navedeni simptomi. 
 
Zlatna maka u prahu korišćena je kao hrana i lek kod starih Inka a predstavlja odlično lekovito sredstvo za: povećanje energije, seksualne želje, plodnosti i vitalnosti uopšte. Brojne studije pokazuju da je, zahvaljujući plodnom tlu na kome raste, Zlatna maka bogata mineralima kao i alkaloidima, koje jedino ona sadrži.To su makaidi i makaeni, lekovite supstance koje direktno utiču na regulisanje hormonske stabilnosti organizma. Biološki aktivni aromati daju zZatnoj maki jedinstveno dejstvo afrodizijaka.
 
Ništa ne može biti izlečeno ,,preko noći’’i zato se preporučuje uzimanje Zlatne make u prahu, svakog dana, u količini od jedne kafene kašičice. Zlatna maka dostupna je i u organik kapsulama.
 
 Dejstvo Zlatne make:
 
  žene                               muškarci
- plodnost                              - plodnost
- PMS                                    - potencija
- menopauza                       -  andropauza
- policistični jajnici              - problemi sa prostatom
- redovni mesecni ciklusi   - broj i pokretljivost spermatozoida
- energija i vitalnost            - energija i vitalnost
 
Ovaj proizvod možete kupiti u www.biospajz.rs:
Zlatna maka (100 kapsula) cena: 2704.00 rsd
Zlatna maka (u prahu) 150 gr  cena: 2964.00 rsd