Početna strana > Zanimljivosti > Par saveta šampiona i šampionki

Par saveta šampiona i šampionki

Za sve posetioce našeg sajta, a pre svega za sportiste i sve one koji intenzivno treniraju, uradili smo intervju sa članovima sportskog kluba ,,Legionari'' iz Niške Banje.

Deo intervjua sa Milanom Grozdanovićem, šampionom Srbije i Balkana u mrtvom dizanju:

 

Kakav je tvoj stav prema hrani? Uživanje, zdravlje, alat za sportske uspehe, polje za istraživanje...?

Ili živiš da bi jeo ili jedeš da bi uspeo. Teško je povezati taj dvojac. Tokom poslednjih godina dosta sam to proučavao i pokušavao da shvatim značaj ishrane u sportskom smislu. Najbolje shvatanje toga je dao Lui Simons (tvorac Westside sistema po kome treniramo u našem klubu): ,,Sve shvatite kao pomoć napretku ili kao odmaganje. Pretpostavimo da ne znamo da li zdrava ishrana pomaže. Gledaćemo iz drugog ugla. Nezdrava ishrana sasvim sigurno ne pomaže i smanjuje naše rezultate. Zato moramo da se hranimo zdravo.''
Što se mene tiče, zdrava ishrana je prvenstveno ona bez glutena, veštačkih šećera i laktoze. To je suština i paleo ishrane. Još nešto sam primetio tokom godina bavljenja sportom i trenirajući druge - jak trening ustvari slabi vaš imunitet. Profesionalni trening je kao zračenje, vrlo je štetan. Zato je potrebno da te negativne efekte neutrališemo ishranom.
O slučaju izgleda i mršavljenja, mislim da nema potrebe ni da govorim da je tu pravilna ishrana važnija i od treninga.

Koji sistem vežbanja koriste, kakve su uspehe do sada postigli, ko sve trenira po ovom sistemu, način ishrane, specifičnosti treninga za žene... ceo intervju pročitajte ovde.