Početna strana > Zanimljivosti > Velika zlatna medalja našem Zlatnom giju - 6. put!

Velika zlatna medalja našem Zlatnom giju - 6. put!

GI - prečišćeni puter, proizvod Bio Špajz doo, dobitnik je Velike zlatne medalje na ovogodišnjem Novosadskom sajmu, u kategoriji ,,Mleko, mlečni proizvodi i sirevi''. Ovo je šesta Velika zlatna medalja koju je naš proizvod dobio od kada smo počeli sa proizvodnjom.

Čestitamo kolegama iz naše proizvodnje, a dragim kupcima toplo preporučujemo GI - prečišćeni maslac. Većina masti koju imamo priliku da koristimo u današnje vreme je denaturalizovana procesima industrijske rafinizacije i hidrogenizacije i na taj način pretvorena u namirnice koje ne doprinose zdravlju ili ga čak narušavaju. Zasićene masne kiseline u giju nalaze se u svom prirodnom, nehidrogenizovanom obliku i osim što organizmu daju energiju i zasićuju ga, one i podstiču metaboličke procese. U Indiji gi je u upotrebi već nekoliko hiljada godina. Indijska medicina giju pripisuje i mnoga lekovita svojstva.

Gi ima blag, slatkast i orašast ukus. Izrađen je dugotrajnim blagim kuvanjem putera odličnog kvaliteta. Ne sadrži nikakve druge sastojke ili dodatke. Po laboratorijskom izveštaju Centra za ispitivanje namirnica br. IG-S-82 Bio Špajzov gi sadrži 99.9% mlečnih masti i 0.09% vode, tačnije sadrži manje od 0.1% laktoze i drugih mlečnih proteina.

Više podataka o ovoj lekovitoj namirnici možete pročitati ovde.