Početna strana > Zanimljivosti > Dr. Hauschka - najbolje iz prirode

Dr. Hauschka - najbolje iz prirode

Veliko nam je zadovoljstvo što je od svim posetiocima Bio špajz internet prodavnice dostupna i Dr Hauška (Dr Hauschka) kozmetika. Izbor svih proizvoda ove vrhunske prirodne kozmetike možete pogledati ovde. Više podataka o Dr Hauška kozmetici možete pročitati ovde.

Bečki hemičar dr Rudolf Hauška osnovao je 1935 godine fabriku WALA kako bi proizvodio prirodne lekove i dijetetske proizvode potpuno novim, ritmičkim postupkom. Želeo je da proširi asortiman i na posebnu kozmetiku koja bi odgovarala ideji i konceptu fabrike. U pismu je o tome pisao kozmetičarki Elizabeti Sigmund, koja je poreklom iz Beča. Njen odgovor sa neobičnim idejama za osmišljavanje kozmetičke linije toliko je oduševio doktora Haušku  da  ju je pozvao u Ekvalden, da sarađuju. Elizabet Sigmund nije dugo razmišljala. Pokupila je stvari i iz Štokholma se uputila u Ekvalden. Tim stručnjaka - farmaceuta, hemičara, antropozofskih doktora i Elizabet Sigmund, kao kozmetičarka, godinama su intenzivno radili na stvaranju revolucionarno nove kozmetike. 1967 godine je sve bilo spremno: osnovni asortiman došao je na tržište pod imenom "Kozmetički preparati prema Elizabet Sigmun", a kasnije je promenio naziv u „ Dr.Hauška kozmetika“.

Sastojci iz prirode, pažljivo odabrane lekovite biljke, vlastiti koncept obrade i jedinstvena misao vodilja - sve to karakteriše Dr. Hauška kozmetiku i koncept nege na sledeći način:
Koža poseduje vlastitu snagu da se hrani i regenerirše. Kozmetika je u tome mora podržati. To je ono što čini jedinstvenost Dr. Hauška kozmetike.

Aktivnost kože može biti oslabljena uticajem sunca, vetra i drugih spoljašnjih i unutarašnjih faktora. Kozmetika Dr. Hauška je ponovo budi i aktivira, jača zdrave procese i ritmove u koži i štiti je od spoljašnjih uticaja.

Važno je istaći kako se svi segmenti uzgoja, od setve do žetve, kasnije i obrade biljnog materijala, rade ručno. Recepture i usavršavanje preparata rezultat su zajedničkog rada doktora, farmaceuta i kozmetičara.

Dr. Hauška kozmetika je prirodna kozmetika sa sertifikatom BDIH – Kontrolisana prirodna kozmetika - kao i Demeter sertifikatom za vrhunski kvalitet sastojaka. Svi preparati proizvedeni su od biljaka iz biodinamičkog uzgoja, organskog uzgoja ili samoniklih biljaka sa ekološki čistih područja.