Početna strana > Terijaki sos

Terijaki sos

•sastav:
Pola šolje soja sosa, pola šolje mirina (slatkog pirinčanog vina).

način pripreme:
Sipajte sastojke u šerpu. Dobro promešajte. Stavite šerpu na laganu vatru i nekoliko minuta mešajte.  Sklonite sa vatre i ostavite  da se prohladi. Sipajte u čistu bocu i držite u frižideru.

napomena:
Umesto mirina možete koristiti i mešavinu sakea i šećera (sake:šećer = 3:1).
Kao za;ini u terijaki sosu često se nalaze i đumbir i beli luk.
Terijaki je ime sosa, ali i ime kojm se označava tradicionalni japanski način pripreme hrane u kojem se riba ili meso prvo mariniraju u terijaki sosu a zatim peku ili prže.
 

Potrebne sastojke možete kupiti u našoj internet prodavnici:
Tamari soja sos Mitoku 200 ml
Mirin 200 ml