Početna strana > Razna jela - 4.strana

Razna jela - 4.strana

Veganski zapečeni sir od badema
Pikantni posni sir - prste da poližete.

Kraljevski tart od tef brašna, sa blitvom i feta sirom
Ukusan i veoma hranljiv tart, pravo praznično jelo

  Začinjena kanihua
Hranljiva kanihua, pistaći, kari, suvo grožđe...
 

Salata od crne kinoe sa grilovanim povrćem, bosiljkom i pinjolima

Brzo se sprema, lako se jede, super je hranljivo

  Domaći beskvasni hleb od raženog brašna

Jednostavan i praktičan recept za beskvasni hleb.
  Mungo pasulj, pirinač i gi - odličan recept
  Spelta iz termosa
  Super jednostavni preliv za salte, od zelenih jabuka (posno i bez glutena)
  Sarmice od raštana

Zdrave, ukusne sarmice od gurmanskog, dalmatinskog kupusa.
  Majonez od indijskih oraha

Ukusan i hranljiv.
  Kinpira - korenasto povrće

Jelo koje će vam dugo dati osećaj zagrejanosti.
  Đuveč od korenastog povrća u šafran-sosu (bez glutena)

Idealno jela za hladnije dane.
 

Pilav od amaranta sa bademovim bešamel sosom

Neobični spoj amaranta, bulgura i sočiva.

  Bademov bešamel sos

Sos koji ćete lako uklopiti sa raznim jelima.
  Heljda sa bundevom, sočivom i blitvom (bez glutena)

Bez po muke pripremite ovo maštovito jelo!
 

Tanka pogača sa prosom

Beskvasna, hrskava pogača sa brašnom od prosa i drugim integralnim brašnima.

  Pljeskavice od kinoe i pasulja

Ukusno jelo koje obiluje proteinima.
 

Šargarepa i dajkon u kuzu sosu

Ovo jelo se sprema sa vrlo malo soli. Ideja je da jelo bude slatkasto, kako bi se istakao prirodni ukus korenastog povrća. Kuzu će jelu dati sočnost, a povrće će se lepo sjajiti, kao da je glazirano.

 

Maslačak i azuki pasulj kao salata

Naberite u prirodi sveže i mlade listove maslačka i pripremite ovu ukusnu salatu za izbacivanje viška vode i toksina iz organizma. Sličan efekat na organizam ima i azuki pasulj.

 

Lazanje sa spanaćem, tofu sirom i svežim začinima

Spremite zdrave lazanje sa tofu sirom koji sadrži vrlo malo holesterola i soli, a dobar je izvor belančevina i kalcijuma.

 

Sremuš, mungo pasulj i kukuruz kao salata

Ukusna salata sa mungo pasuljem, kukuruzom šećercem, sremušem, začinjena sa umeboši sirćem.

 

Terijaki sos

Terijaki je ime sosa, ali i ime kojm se označava tradicionalni japanski način pripreme hrane.

 

Brzo, presno vegetarijansko predjelo

Krckavost i sočnost dajkona sa slašću suncokretovog putera i vatrometom boje brokolija otvoriće apetit vas i vaših gostiju.

 

Pikantni letnji đuveč od povrća

Uz ovaj letnji đuveč možete poslužiti pirinač, pastu, somune ili tortilje.

Povrće spremljeno na nišime način

Nišime je jedan od omiljenih načina kuvanja u makrobiotici i potiče iz tradicije japanske kuhinje. U pitanju je dinstanje povrća, najčešće sa sa kombu algom, bez ulja i sa vrlo malo vode.

Verine posne sarme

Pripremite ovo posno jelo za porodični ručak, Badnji dan ili neku drugu svečanu priliku u toku zime.

Kus kus sa tofu sirom

Evo jedne namirnice koja je zdrava i ukusna, sprema se u tren oka, na hiljadu načina – ali se kod nas malo koristi. U pitanju je kuskus, sitna testenina, tipična u severnoafričkoji i sicilijanskoj kuhinji.

                                                                                                     prethodni recepti