Početna strana > Čija freska napici

Čija freska napici

Čija freska je tradicionalni meksički napitak. Koristi se kao odličan napitak za hidriranje i podizanje energije. Ovde možete pročitati neke recepte i inspirisati se da i Vi napravite sopstveni miks. U sve napitke možete po želji dodati i neki zaslađivač (med, steviju, pirinčani ili ječmeni slad...)

 Nana, krastavac, sok zelenog ječma i čija seme

 
U blenderu izmiksajte krastavac i malo sveže nane (možete dodati i sok jabuke ili dinje). Dodajte kašičicu zelene magme i 2 kašike čija semena. Sipajte u teglul i zatvorite teglu poklopcem. Dobro promućkajte!
Ostavite da odstoji desetak minuta, da čija semenke nabubre a ukusi se prožmu.Promućkajte još jednom dobro i ostavite još desetak minuta.
Popijte odmah ili držite u frižideru i upotrebite u narednih par dana.
 
 
 
• Čija freska limunada
 
1. Jednu kašiku čija semenki prelijte sa 250 ml vode i ostavite da odstoji preko noći.
2. U malo tople vode pomešajte kašičicu smeđeg šećera ili nekog drugog zaslaživača (ovaj korak možete i preskočiti ukoliko ne koristite šećer i zaslaživače) i limunov sok ili sok limete. 
3. Pomešajte sa tečnošću sa čija semenkama. Narežite par kriški limuna kao ukras i - uživajte!
napomena: Ako volite, možete dodati i malo mineralne vode.
 
 
 

• Čija freska crvena limunada
 
Pola čaše soka od višnje, dve kašike svežeg limunovog soka, 250 ml vode, 3 kašike čija semenki stavite u teglu, poklopite, dobro promešajte i ostavite da odstoji preko noći. 
Umesto soka od višnje možete koristiti i čaj od hibiskusa.