Početna strana > Prolećni recepti

Prolećni recepti

 

Maslačak i azuki pasulj kao salata

Naberite u prirodi sveže i mlade listove maslačka i pripremite ovu ukusnu salatu za izbacivanje viška vode i toksina iz organizma. Sličan efekat na organizam ima i azuki pasulj.

 

Sremuš, mungo pasulj i kukuruz kao salata

Ukusna salata sa mungo pasuljem, kukuruzom šećercem, sremušem, začinjena sa umeboši sirćem.

 

Miso supa sa koprivom

Kopriva je puna gvožđa, vitamina C i supstanci koje obnavljaju organizam, tako što pomažu izbacivanje otrova. Spremite miso supu na ovaj način i ukrasite peršunom ili divljim vlašcem.

 

Kaša od riže i ječma sa bademima

Kaša od riže, ječma, kombu algama i bademima, koju možete po ukusu zasladiti pirinčanim ili ječmenim sladom.

 

Kajgana od tofua

Ukoliko volite intenzivniji ukus, manju količinu zamenite sa dimljenim tofu sirom.

 

Minestrone supa

Supa sa kelerabom, celerom, tikvicama, mladim lukom, kuvanim graškom ili sočivom, šargarepom i integralnom testeninom.

 

Mirisna supa sa integralnom testeninom (za 4 osobe)

Soba ili udon testenina sa šitake pečurkama, đumbirom, tamari sosom i kombu algama.

 

Orijentalna supa

Pogodna je za bilo koje doba godine, ali naročito za proleće i jesen, kada je našim telima još uvek potrebna toplota, mada ne i teška hrana. Soba testenina i šargarepa blagotvorno deluju na jetru, a kupus je odličan za varenje. Beli luk, luk, đumbir i šitake daju moćnu podršku imunitetu.

 

Kačamak šnicle

Šnicle od kukuruznog grica, svežeg i dimljenog tofu sira, sa tikvicama, svežim vrganjima ili šitake pečurkama.

 

Gorko povrće (za 4 osobe)

U proleće je naročito dobro unositi gorke namirnice, jer one pomažu čišćenje jetre i limfnog sistema. Preporučujemo vam ovo ukusno, gorko jelo koje jača krvnu sliku i odlično deluje na sistem za varenje.

 

Kus kus kuglice sa rogačem

Pripremite kus kus kuglice od kokosovog brašna, zobenog mleka, pirinčanog slada, badema i sve to ukrasite namazom od rogača.

 

Kuglice od ječma sa tofu sirom

Kuglice možete praviti i kao slatko jelo: u sredinu staviti komadić suvih šljiva, a pospite vanilin šećerom i cmetom.