Početna strana > Makrobiotika

Jezgro konoplje (organski proizvod) 300 gr

Cena: 1030.00 rsd
Samo u maloprodaji
Šifra: 3002006
Robna marka: Canah
Nema na lageru
Kontaktirajte nas da proverite mogućnosti za naručivanje ovog proizvoda
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 300 gr

Seme konoplje iz biološkog uzgoja.

zemlja porekla: Rumunija

•hranljive vrednosti (za 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost: 2134 KJ/514 kcal
Proteini: 30 g,  masti: 41 g, (zasićene: 4 g, nezasićene: 37 g, polinezasićenje: Omega 6 - 21,2 g, Omega 3 - 6,9 g, mononezasićene: Omega 9 - 8,9 g), ugljenihidrati: 15 g, dijetetska vlakna: 9,3 g, šećeri: 1,7 g)Tragovi elemenata: kalcijum 61,7mg,  gvožđe 3g, fosfor 186g, magnezijum 856,5mg, natrijum 4,46mg, vitamin E 3,68mg.

• svojstva:
Konopljino seme je veoma hranljivo. Ukus mu je sličan oraščiću ili semenu suncokreta. Može da se koristi za pripremu ukusnih i nutritivno veoma vrednih salata, jela, napitaka.

Oljušteno konopljino seme sadrži 41 % masti, 15 % ugljenih hidrata i 30 % proteina, od čega je kojeg 65 % čini lako svarljivi protein edestin, koji čini konopljino seme idealnim proizvodom za vegance i vegetarijance, pošto uspešno zamenjuje sve vrste životinjskih proteina.

Oljušteno konopljino seme sadrži esencijalne masne kiseline Omega 6 i Omega 3 u odnosu 3 :1, idealnom odnosu koji održava čistim čak i najmanji krvni sud i na taj način deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti. Ono je takođe dobar izvor vitamina E u formi alfa-beta-gama i delta-tokoferola i alfa-tocotrienola.

Magnezijum i visoko-kvalitetni proteini u konopljinom semenu vam pomažu da sačuvate zdravlje tokom perioda teškog rada i pomažu da održite balans prilikom stresnih situacija, tako da se konopljino seme naročito preporučuje intelektualno i fizički aktivnim pojedincima. Konopljino seme se zbog svoje visoke nutritivne vrednosti preporučuje i za ishranu trudnica i dojilja.

• recepti:
Uskoro više recepata od konopljinog semena , a za sada preporučujemo Vam da pogledate video recept za pripremu milkšejka od konoplje, banane i jagode kao i tarator salatu od konopljinog semena (zahvaljujemo sajtu Zdravi recepti).

• za one koji žele da znaju više:
Ovaj proizvod pravi se od industrijske konoplje, ne od marihuane. Zakonska regulativa u Republici Srbiji još uvek zabranjuje svaku upotrebu marihuane. U svetu je u nekim zemljama marihuana legalizovana, a u nekim zemljama je legalizovana samo njena medicinska upotreba. U Srbiji je još uvek jedino dozvoljeno koristiti i prodavati prozvode koji se prave od industrijske konoplje, ne i od marihuane. Naš tekst sa najčešće postavljanim pitanjima na ovu temu pročitajte ovde.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.