Početna strana > Kozmetika i higijena

Kakao maslac 150 gr

Cena: 468.00 rsd
Šifra: 4403006
Robna marka: Madico
Količina: Kom.
Načini plaćanja
Načini isporuke
Verzija za štampu
+ 381 11 26 94 315
Opis proizvoda:

pakovanje od 150 gr.

Afrički kakao maslac - daje koži vlažnost i sjaj.

zemlja porekla sirovine: Gana

• svojstva:
Kakao maslac se dobija iz semenki kakaa i to hladnim presovanjem. Sastoji se od 60% zasićenih masnih kiselina *stearinska, palmitinska, miristinska i ostale), 30-40 posto mononezasićenih (oleinska, palmitoleinska) i 5-10 posto polinezasićenih masnih kiselina (linolna, linolenska).  Ima specifičan miris kakaoa. Kakao maslac se na sobnoj temperaturi otapa.

• primena:
Kakao buter rastopite potapanjem teglice u toplu vodu ili u mkrotalasnoj pećnici (35-38 stepeni C). Koristi se u receptima za kolače, čiokolade, hranu za sportiste... Koristi se i kao sastojak u proizvodima za negu kože.

Kakao maslac glavnu primenu ima u konditorskoj industriji za proizvodnju čokolade. Ima najstabilniju strukturu od svih poznatih ulja i masti i vrlo se teško kvari. Tu osobinu zahvaljuje sadržaju velike količine prirodnih antioksidansa. Ima vrlo specifičnu kristalnu strukturu što se koristi pri izradi čokolade (daje mu mekanu teksturu).

U kozmetici se koristi za proizvodnju sapuna i mleka za kožu (kreme za prevenciju i smanjenje strija i protiv ožiljaka). Ukoliko se primenjuje čisti kakao maslac, u kratkom periodu može dovesti do nestanka ožiljaka i mrlja nakon opekotina i drugih ozleda .

Kakao maslac daje koži vlažnost i mekoću. Nanesen na kožu stvara barijeru između osetljive kože i okline što spriečava iritaciju tih područja. Kod primene u masaži, pomaže u relaksaciji i oslobađanju od stresa, vjerovatno i zbog svog vrlo ugodnog mirisa. Sastavni je deo balzama za usne. 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.